Често Задавани Въпроси

Ще помогнат ли пиявиците при моята болест?

Да, медицинските пиявици са панацея. Те помагат при почти всички заблявания. В редки случаи провеждането на лечение с пиявици е противопоказно: твърде ниско кръвно, бременност и анемия. Но каквато и да е болестта ви, си струва да опитате и пявици като лечение – естествено средство, не натоварва тялото с химия, не – инвазивна (щадяща) терапия и в някой случаи лечебната пиявица може да ви спести операция. Лечението с пиявици подобрява кръвообращението и кръвооросяването, засилва имунитета на тялото, което се отразява на здравословното състояние.


Колко броя пиявици е нужно да поставя за моята болест?

Вида медицинска пиявица се използва за лечение от дълбока древност, не е измислен от нас, нито пък ние внасяме каквото и да е иноваторство в работата на лечебната пиявица. Пиявиците са лекарите, а не човека. Това е доказано през вековете. Като за начало препоръчваме с поставянето на 10 броя пиявици.Това е така за да не натоварите кръвообращението си с прекалено много пиявичен хирудин. Със всеки следващ сеанс можете да добавяте по 1 – 2 пиявици над 10-те. В един пълен “Лечебен Курс”  с пиявици се поставят толкова броя пиявици, колкото килограма тежите. Ако тежите 80 кг, то следва да поставите 80 броя пиявици в срок от 2 – 3 месеца. Разбира се можете да поставите и много повече, в зависимост от вашите потребности и състояние. Максимума, който е допустим при един сеанс е 40-50 пиявици. Най – новите тенденции в Хирудотерапията дори практикуват поставянето на 50 – 60 пиявици на един сеанс за хронични и тежки случаи. Броя пиявици се разпределят в различни точки на тялото или в една област. Така, че когато някой си мисли, че ще си сложи 2 , 3 пиявици и те ще решат здравословните му проблеми се лъже. Болестите и патологийте в човешкия организъм се трупат с години и ако сте избрали Хирудотерапия като метод за лекуване е нужно да сте постоянни и последователни в терапиите.


Къде да поставям пиявици за болестта си?

Това е най-трудния въпрос в цялата Хирудотерапия. Съществуват акупунктурни точки в човешкото тяло, разположени по енергийните меридиани за всеки един отделен орган. Тези меридиани ръководят дейността на органа. Енергията, която се движи по меридианите и се събира в акупунктурните точки е тази, която бива стимулирана от пиявичната терапия. Лечението с пиявици, телесните точки на поставянето им и други характерни за хирудотерапията знания, отнемат цял живот да се научат и овладеят. Ние сме създали библиотека от информативни видеа за Хирудотерапия при дадени болести  Видеа за Хирудотерапия но не всички болести са покрити в тази информационна база. Бихте могли да се консултирате с нас по-телефон срещу заплащане като обсъдите вашия проблем подробно с нашите специалисти. След като разгледате информацията и не сте сигурни че можете да се справите сами с терапията в къщи имаме специалисти по Хирудотерапия на разположение, които да извършат поставянето на пиявиците – Хирудотерапевт услуга


Как стоят нещата ако желая хирудотерапевт да извърши терапията?  

Можете да си уредите час с Хирудотерапевт на 0988979306.  Лечението с пиявици е много специфична дейност, която отнема години да се овладее. Тя е изкуство сама по себе си и не е за всеки. Много хора се чувстват уверени в себе си, че могат сами да я приложат, докато други се нуждаят от услугите на професионалист в тази област. Въпреки, че цената би била тройна, тъй като лечението с пиявици е лукс, който не всеки би могъл да си позволи. За някой пациенти хирудотерапията е единствения отговор. Нашите специалисти ще пътуват до вашия дом и ще ви помогнат с това да осъществите една успешна сесия на лечение с пиявици като това се заплаща в размер от 200 лв за поставянето на 12 бр пиявици. Последователна терапия би могла да се осъществи по същия начин, като при увеличена бройка на пиявиците се заплаща 10лв на поставена пиявица. Заплащането трябва да бъде предварително чрез пощенски запис ПейПал или кредитна карта.


Колко скоро мога да повторя терапията с пиявици?

Терапията може да се повтори най-рано 3 дни след първото поставяне. Ако сте поставили над 10 броя пиявици най – добре изчакайте една седмица преди следващата терапия. Ако сте поставили 20 и повече пиявици за сеанс, най – добре изчакайте 10 дена преди да поставите отново.


Желая да поръчам лечебни пиявици от Пиявица.БГ , Как става поръчването ?

Моля попълнете ТАЗИ форма. Обадете се на 0988979306 и направете вашата поръчка или ни изпратете съобщение по електронната поща: Пишете ни

Как става плащането ?

Вашите медицински пиявици, които сте поръчали ще пристигнат с куриер – Еконт. Можете да ги получите на адрес или от офис на куриера. Плащането става с наложен платеж, директно на куриера. Вие ще имате възможността да проверите пиявиците си преди да ги платите и приемете пратката. Пиявиците винаги пристигат живи и на време. Хирудо – пиявиците оцеляват над 7 дневно пътуване а пътя до вас е само 1 ден. Има и възможност за плащане с карта и по електронен път.


Ще получа ли отстъпка в цената ако купя повече броя пиявици?

Да правим отстъпка в цената от 7лв, при поръчка на по – голяма бройка лечебни пиявици. При закупуването на 50, 100, 200, 500, 1000 и повече лечебни пиявици цената пада значително – Цени


Аз съм хирудотерапевт и ръководя студио за хирудотерапия и спа център. Можем ли да работим заедно?

Ние работим с ръководители на спа центрове за Хирудотерапия по няколко начина. Предлагаме на спа центровете да се възползват от отстъпката – цени на едро. Също така си сътрудничим взаимно при консултация на пациенти и извършване на хирудотерапевтичните услуги за пациента. Наши специалисти посещават спа центровете – партньори и предоставят услуга – професионална експертиза. Сътрудничеството ни със спа центровете датира от 2014 г. като хирудоцентровете и ние сме в тясна връзка и сътрудничество.


Колко време е нужно на пиявиците да се напият с кръв?

Кръвопиещите пиявици от медицински тип се нуждаят от 20-50 мин за да изпият кръвта, от която се нуждаят за едно хранене. Това е и продължителността на една терапия с лечебни пиявици. При по-възръстните пациенти, времетраенето на смукане е по-дълго.Това се дължи на факта, че там кръвооросяването и кръвообращението в организма е по-забавено и в застой. Всяка медицинска пиявица се нуждае от допълнителни 10-15 мин за да се насмуче от такива пациенти.


Да оставим ли пиявицата сама да се пусне или да я свалим ?

Когато се напие с кръв, всяка медицинска пиявица се отпуска от кожата и пада. Най – добре е, да бъде оставена сама да се отлепи. Когато е достатъчно пълна с кръв, е нужно съвсем леко побутване на лечебната пиявица и тя ще падне от кожата ви.


Мога ли повторно да ползвам пиявиците си?

Една медицинска пиявица може да се използва повторно, но само от един и същи човек ! Медицинската пиявица не предават заразни болести, тъй като тя няма възвръщателни клапани. Случай на предадени болести чрез пиявица не съществуват в историята. Въпреки всичко ние съветваме нашите  клиенти, да използват пиявиците си върху един и същ човек. За да бъде ползвана повторна, медицинската пиявица трябва да е храносмелила и преработила поетата кръв и да “огладнее”. Това се случва от 3 до 6 месеца след като се е напила.  В медицината има практика пиявиците да се считат за медицинско изделие и да се убиват след терапия. Ние не сме съгласни с тази практика и предлагаме на хората възможността да гледат пиявиците си след терапия, до момента в който ще са годни за повторна употреба. Друг вариант е пиявиците да бъдат пуснати във водоем на свобода, ако не желаете да ги отглеждате в къщи.


Боли ли ухапването от медицинска пиявица? 

Ухапването от пиявица съвсем не е болезнено. Някой го сравняват със слаб ток, други с ухапване от комар, трети, че наподобява чувството на боцкане с кърфица. Докато ви хапе пиявицата чувството съвсем не е болезнено, дори някой го намират за приятно. След първите минути сензацията напълно изчезва, защото пиявицата инжектира в кръвта пълна местна упойка (болкоуспокоителни вещества). Това значи, че  няма да почувствате нищо повече, след като инжектират болкоуспокояващото вещество хирудин. Когато пиявица е поставена на място, където усещате напрежение и болка,  чувството на смукане на пиявицата е успокояващо и релаксирващо. Облекчението се усеща се като лек гъдел.


Използват ли се пиявици във ветеринарната медицина?

Ако имате кон, куче, котка , овце , кози , добитък вие можете успешно да прилагате Хирудотерапия върху точките на вашите животни и домашни любимци. Ако сте запознати с това какво да правите.


Има ли опасност, лекарствата, които приемам да попречат на терапията с пиявици?

В много случаи Хирудотерапия с пиявици се използва като допълнение на лечението на дадено заболяване. По принцип, комбинирането на лераства с Хирудотерапия не е опасно, но е желателно да ги спрете в периода на терапията, защото пиявиците могат да ги надушат в кръвта ви и да не пожелаят да хапят. Въпреки това има много случаи на хора приемащи лекарства  и провеждащи лечение с пиявици паралелно.

Жельо Мир Хирудотерапия