Как да подобрим здравето си с помощта на пиявици

пиявици гледани в домашни условия

пиявици гледани в домашни условия

Как да се помогне на вашето здраве с помощта на пиявици?

Ако никога не сте се лекували с медицински пиявици ви съветваме, да се запознаете подробно с този хилядолетен метод за лечение. Това е естествен и природен начин за подпомагане защитните сили на организма. Лечебната пиявица изсмуква не само мръсната кръв. Тя сваля напрежението и намаля болката в даденото място. Разрежда кръвта, като я прави по-подвижна. Разбива кръвните съсиреци – тромби.

В миналото знахарите и баячките са използвали лечебни пиявици и са лекували с тях. Тези “посветени” в тайнствата люде са биле наясно, при какви случаи и как да си помогнат с пиявици в лечението. Шаманите на много народи също така са ползвали и ползват до ден днешен лековити пиявици. Посветените в този “занаят” са биле наясно, че пиявиците са тези които лекуват и помагат на болния да се възстанови, а тяхната работа се състояла в това, да поставят пиявиците на нужното място. Пиявиците са същинските “доктори”. Не случайно в Библията и Корана ги наричат “Живите Лечители”. Има стари предания, в които се споменава, че тежко болни на легло, са вдигани на крака след терапия с медицински пиявици. В миналото, когато се е практикувало кръвопускането, лечителя е кръвопускал до припадък. Вярвало се е, че за да се излекува болния, трябва да се извади толкова кръв от тялото, че той да загуби съзнание и да припадне. Едва тогава се е смятало лечението за успешно. При въпросното лечение с пиявици, колкото повече медицински пиявици се поставят, толкова ефекта от лечението е по – голям.
Докато жената има месечен цикъл и сменя старата кръв всеки месец , мъжа не е дарен с тази привилегия и е добре да кръвопуска или кръводарява. Ежемесечното кръвопускане при мъжа му гарантира едно по – добро здраве. Може да се кръводарява, но природата е измислила естествен метод , при който се получава симбиоза между човек и пиявицата.

Comments are closed.