Няма защо да се страхувате от пиявиците

Няма защо да се страхувате от медицински пиявици. Лековитата пиявица е въплащение на многообразието в природата. Много хора, представяйки си или само чувайки думата ” пиявица ” настръхват. Това чувство се дължи на загнездено в подсъзнанието им недоверие и неприемане на битието. Ако човек осъзнае, че всяка жива твар има мисия на този свят и всичко е част от палитрата на Бога – живото въплащение на Вселенската Любов… Тогава нещата придобиват един нов мироглед. Такъв човек не се страхува и не го е гнус от заобикалящия го свят. Едно от предизвикателството пред което сме изправени са нашите страхове. Човек, който е отказал да води битка със страха е вече мъртъв…

Лекуващата пиявица не прави изключение от този невероятен свят. Тя е съвършенна “природна спринцовка” която е пригодена да се храни с кръв. Няма разделение между пиявицата, човека и всичко живо. Твореца е наредил така нещата, че да сме си от взаимопомощ с обкръжаващата ни среда. Някой разглеждат пиявицата като хищник, а тялото от което тя приема кръв – жертва. Всъщност това е симбиоза, договор на висшо ниво. Пиявицата се явява “чистач” на мръсотията в кръвта. В материално отношение пиявицата поема кръв, а на едно друго ниво, тя се явява филтър за фините нечистотии в организма. Тя приема толкова, от колкото се нуждае и вкарва в организма, вещества, от които именно тялото има нужда за да укрепне и да се възстанови (регенерира).
Някой се страхуват, че пиявицата ще им изспие кръвта. Това няма как да се случи. Една медицинска пиявица пие от 5 – 10 мл кръв. Други се притесняват от ухапването. В интерес на истината, болка не се чувства, когато пиявицата пригризва кожата. Раничката, която медицинската пиявица прави е съвсем повърхностна и чувството е като леко боцкане, но в никакъв случай болка. То трае първите няколко минути, след което не се усеща нищо от смукането на пиявицата, заради обезболяващите веществам, които вкарва в кръвта.

 

Comments are closed.