Пиявици поставени по региони на тялото

пиявици медицински цена

За един пълен “Лечебен Курс” с медицински пиявици е нужно да се поставят толкова пиявици, колкото килограми тежите в рамките на няколко месеца. Тоест ако тежите 70 кг, за най – добри резултати трябва да поставите 70 пиявици в период от 2-3 месеца.  След като сте провели лечебни курс, можете да поставяте пиявици профилактично всеки месец. На терапия се поставят от 10 – 15 бр лечебни пиявици, като времетраенето между сеансите е  4-7 дни.

Медицински пиявици се поставят на различни зони по тялото: сърцето, черния дроб, пъпа, ръцете, главата, гърба, кръста, краката, ануса и др. Можете да извършите терапията с лечебни пиявици в къщи – сами или с асистент ваш близък, който да помага.  Лечебни пиявици се съхраняват при стайна температура в помещение, където няма остри миризми. Живеят добре в съд с вода, пълен на половината от обема му, със достъп на кислород. Водата трябва да се сменя веднъж в седмицата. Съхранявани така вашите медицински пиявици са винаги готови да бъдат поставени на тялото за да кръвопият. В момента, за съжаление, малко внимание се отделя на превенцията на заболяванията. Това е напълно погрешно, тъй като отрицателното въздействие на влошаващата се среда върху човешкото тяло, особено – върху ендокринната система. В този случай, отново хирудотерапия идва на помощ. Достатъчно, е да се направи само 3-5 процедури в годината с медицински пиявици за предоставяне на мощна защитна бариера и повишаване на имунитета. Ефекта от  проведената Хирудотерапия има много дълъг срок действие, за разлика от всяко лекарство. В някои случаи, в зависимост от показанията, хирудотерапия се използва в комбинация с фитотерапия, хомеопатия, терапия с лечебна кал, акупунктура, физиотерапия, терапия с вендузи. В миналото са използвани лечебни пиявици за нормализиране на кръвното налягане, при мозъчно сътресение, наранявания, разширени, варикозни вени, главоболие, напрежение, против уроки, психоза, истерия, и т.н., сега е значително разширен списъка на болестите, лечими с хирудотерапия :

Кожни заболявания (псориазис, атопичен дерматит, фурункулоза)

Хроничен бронхит, астма с алергия компонент.

Сърдечно – съдови заболявания (атеросклероза, коронарна болест на     сърцето, ангина пекторис, кардиосклерози, хипертония, дистония, разширени вени, тромбофлебит).

Заболявания на коремната кухина ( панкреатит, колит, гастрит, дуоденит, пиелонефрит, уролитиаза, и т.н.).

Неврология (остеохондроза, миозити, ишиас, гръбначния херния, главоболие и световъртеж от всякакъв произход).

Гинекология (възпаление на яйчниците – хронични и остри процеси,  фиброми, кисти, ендометриоза).

Урология (простатит).

Ендокринология (диабет, заболяване на щитовидната жлеза).

Наднорменото тегло, целулит.

Различни наранявания (охлузвания, счупвания, оток, хематом).    Намаляване на наднормено тегло и лечение на целулит дава още по-  голям ефект в комбинация с други процедури за коригиране на фигурата  (козметология, антицелулитен масаж, вендузотерапия, диета).

medicinska-piqvica-lechenie

Comments are closed.