Хирудотерапия с Медицински Пиявици във Влагалището

вагина влагалище пиявициВагината е едно от най – добрите места за терапия с пиявици при жената. Лечебния ефект от поставянето на пиявици във влагалището е несравним.

Процедурите се провеждат от първата половина на менструалния цикъл до седмица преди започването на кървенето от вагината. При провеждане на вагинална Хирудотерапията, месечния цикъл и женското кървене обикновено идват по-рано и са по-обилни, с изтичането на повече кръв. Не се препоръчва хирудотерапевтичните процедурите да се правят по-често от 2 пъти седмично.

За поставянето на медицински пиявици във влагалището са ви необходими следните материали:

  • Затворен буркан с 5 – 10 медицински пиявици
  • Анатомична пинсета, на която може се увие парчета марля, за да не се наранят пиявиците
  • Спекулум – “Патешка човка” – това е инструмента с който се разтваря и държи отворена вулвата
  • .вагинална хирудотерапия вагина
  • Ръкавици
  • Поднос
  • Добро осветително тяло
  • Голям памперс, превръзки и кърпи
  • Празен буркан с вода в който се слагат напитите пиявици

Жената ляга върху голяма кърпа. След като легне поставя огледало. Внимателно се вкарва спекулума във вагината, отваря се човчицата му и се застопурява, да стои отворен процепа. Вадим с пинсети или щипки медицинските пиявици и ги пускаме във вагиналния канала.  Няма опасност пиявиците да се промъкнат в цервикалния канал, поради високата температура там. Обикновено нашата пиявица се хваща за страничната стена на вагината, без да прониква навътре, поради високата температура в женската утроба. Пиявицата обикновено засмуква много бързо. След нея можем да поставим и следващата и така продължаваме докато закачим 5 – 10 лечебни пиявици.

Поставянето на медицинска пиявица във свода на влагалището е много подходящо, тъй като там е богато кръвоснабдено и полезните вещества от всяка медицинска пиявица могат да стигнат до органите в малкия таз. След като се напият с кръв, пиявиците бърза търсят бързо да изпълзят навън от процепа. Вземат се и се затварят в празния буркан. Поставя се чист тампон във влагалището, който да попива кръвта след процедурата. Пациентката може да обуе голям памперс, който да попива кръвта.

Препоръчително е след терапията пациентката да полежи 20 минути.

Поставянето на пиявици във женското влагалище не предизвиква алергични реакции. Разликите между поставянето на пиявици във влагалището и поставянето им върху кожата са по-слабото кръвотечение, липсата на алергична реакция, сложността при поставянето, нуждата от непрекъснато наблюдение по време на процедурата и по-кратката й продължителност.

вулва вагина пиявици

Comments are closed.