Точки за поставяне на пиявици

Човешкото тяло е сложна, саморегулираща се система. То не е просто сбор от материални механични и химически процеси. Тялото също притежава електромагнитно поле с много ниско честотни излъчвания, като всеки орган и част на тялото има специфични честоти. Енергията тече през тялото непрестанно. В много духовни и лечителски практики в целия свят е дадено знанието за различните енергийни центрове, меридиани и биологично активните точки на тялото. Всички те са свързани с енергийните центрова на нашето тяло, през които енергията тече. Чакрите са централните енергийни завихряния на енергийната система на тялото, през които невидимите, фини тела се свързват с плътното, материално тяло. Те регулират потока на енергията през меридианите (каналите през които енергията тече). Вследствие на различни фактори, като стрес, емоционална и умствена травма, тези чакри се блокират и енергията спира да тече правилно. Последствията от това са физически болести, неудобство, емоционален и умствен дисбаланс.

Когато се поставят върху чакрите, лечебните пиявици възстановяват енергийния поток, което е основно при регулирането на функциите в организма. Ензимите, които се съдържат в слюнката на всяка медицинска пиявици и енергията протичат през организма по три пътя – през кръвта, през лимфната течност и през енергийните системи на тялото. Няма друг такъв метод в модерната медицина,  който да дава толкова не-инвазивно и безопасно възстановяване на хомеостазата в тялото. Това свойство на практикуваната Хирудотерапия е точно това, което я прави подходяща и приложима при такъв широк набор от патологии и състояния.

lechenie-piqvici-glava

Основните точки за поставяне на медицински пиявици при различни състояния са:

1 – раменната става; 2 – сърце; 3 – черен дроб; 4- петлята откъм възходящото дебело черво (илеоцекална дискинезия, панкреатит); 5 и 7 – варикозни вени и тромбофлебит на подкожните вени; 6 – колянна става; 8 – трофични язви в долната част на крака; 9 и 10 – слабост в зрителните органи и кръвоснабдяване към главата; 11- ромб на Микаелис; 12 – анус и пъп; 13 – ишиас; 14 – дегенеративни процеси в стъпалата.

hirudoterapiq-tochki-piqvica.bg

Стандартни точки за поставяне на пиявиците: 1, 2, 3, 4, 5 са за нормализирането на лимфния поток; 6, 8, 9 са за нормализирането на кръвоснабдяването към панкреаса; 7 е за нормализиране на кръвоснабдяването към долната част на краката и ходилата.

Точки за поставяне на пиявиците: 1 – чернодробната ‘етажерка’ за поставяне на пиявици при хепатит с разрушаване на черния дроб; 2 – вход към системата за кръвоснабдяване към дясната камера на сърцето.

Comments are closed.