Указания за Съхранение, Отглеждане, Ползване на Пиявици

Указания за медицински пиявици

Поръчайте медицински пиявици. Ние от Пиявица.бг сме направили за вас образователни ВИДЕА за това как да се грижите и отглеждате медицински пиявици и извършвате  Хирудотерапия в къщи. Тук можете да гледате видео, което показва, какво да направите с пиявиците когато ги получите от куриера.

Прехвърлете вашите медицински пиявици в буркан с широко гърло и го напълнете до половината с вода . Ползвайте речна, дъждовна или чешмяна вода. Използвайте парче плат и прихванете плата с ластик за гърлото на буркана. Платът трябва да е с много ситни дупчици и трябва да уплътнява буркана добре, за да не избягат вашите медицински пиявици. Отглеждайте вашите лечебни пиявици на тъмно, в никакъв случай не ги дръжте на директна слънчева светлина. Температурата в помещението може да е в интервал от 5 – 35 градуса, но най – добрата температура е около 20 градуса. Водата сменяйте веднъж в седмицата или когато прецените, че е мръсна.  Лечебните пиявици са по-активни и готова и кръвопият през деня, затова провеждайте терапията докато е още светло.

За Хирудотерапия си пригответе кърпи, дамски превръзки за попиване кръвта и хартиено тиксо, с което да залепите превръзката към тялото. След като се напие с кръв,  всяка медицинска пиявица се отлепя сама от кожата и пада. От мястото където е кръвосмукала ще “сълзи” кръв примесена с лимфа в продължение на няколко часа. Лековитите пиявици не обичат парфюми, сапуни, силни аромати, дезодоранти, лосиони и други ароматни вещества.

Когато решите да провеждате хирудотерапия е хубаво да не сте ползвали ароматизиращи субстанции върху кожата си – никакви дезодоранти, парфюми, ароматизатори, грим! Добре е да не сте взимали душ поне 24 часа преди да пристъпите към терапията с лечебни пиявици.  Пригответе си съда с гладни пиявици и друг съд с вода, в който да слагате напитите пиявки. Тези, които се напият с кръв ги сложете в съд отделно от гладните пиявици или ще стане канибализъм. Пригответе си хавлия за подсушаване и поставете медицинска пиявица на мястото, където желаете да се впие. Важно е да сте спокоен, и да боравите с пиявицата внимателно. Поставената медицинска пиявица на кожата,  сама си намира място, където да се впие. Оставете лековитите пиявици да се насмучат и сами да паднат. Не е желателно да махате медицинска пиявица докато кръвопие, но ако се наложи да я свалите от кожата, я полейте с оцет, лимон, спирт или гореща вода и тя ще се пусне.

Спазвайте диета няколко дни след проведеното лечение с пиявици. Приемайте главно растителна храна, ограничете животинските продукти. Не е препоръчително да се яде месо и да се пие алкохол три дена след хирудо – терапия.  Добре би било ако намалите приема на кафе и цигари първата седмица след сеанса с пиявици. Спазвайки тези препоръки, новата кръв която ще образува организма ви ще бъде с по – добри показатели и по – чиста, което ще благоприятства доброто ви здраве. Цени за покупка на лечебни пиявки от Piqvica.bg