• Начало »
  • Био Естествена Тор - Вода на Пиявици
Био Естествена Тор - Вода на Пиявици
Био Естествена Тор - Вода на Пиявици

   Пиявиците са екзотични домашни любимци с уникално поведение и начин на живот. Лесно се отглеждат в домашни условия, а водата в която живеят е чудесна тор за поливане на растенията. Пиявиците са от семейството на плоските червеите, но обитават водна среда. Живеейки във водата, червеят се изхожда в нея и отделя голямо количество екскременти, които правят течността жълтеникава и богата на елементи. Когато водата промени цвета си и от бистра и чиста стане жълтеникава и мътна, тогава се е превърнала на тор и се поливат цветята с нея.
   Пиявиците са кръвопийци и се хранят с кръв, следователно това, което отделят в течността е асимилираната, преработена кръв. Тя е богата на микроелементи и минерални соли, които стимулират растежа на растението. Така цветето образува здрава и буйна листна маса и силна коренова система. Преработената пиявична кръв е естествен екологичен тор с високо съдържание на желязо, азот и цинк. Други съставки, които подхранват и обогатяват водата са ципите и кожите на пиявиците. Подобно на змиите, пиявичките сменят старата си кожа. Съблекат ли старата обвивка, тя се отлага на дъното на съда в който живеят червеите, образувайки облак. Кожите и ципите на пиявиците придават на водния тор допълнителен органичен елемент.
   Как се получава водния тор от пиявици: Нужни са ви Хирудо пиявици, голям съд: кофа, буркан, шише. Напълнете съда със речна, дъждовна или чешмяна вода. Поставете пиявиците, като им осигурите достъп на кислород. Колкото повече пиявици имате, толкова по-бързо водата ще бъде наторена за да поливате вашите стайни, градински или балконски цветя. Ако в една 10 литрова кофа отглеждате 100 броя Хируди червея, водния тор ще бъде готов за 3 дена. Отделяте наторената от пиявките вода и с нея поливате растенията. В кофата, където пиявиците живеят наливате нова вода, която след няколко дена ще е готова еко тор. Поливането с водната биотор от пиявици подпомага растежа и развитието на цветя, овошни, храсти, трева и растения от всякакъв вид. Торта, която ще получите от вашите пиявици е уникална с това, че е от преработена кръв. Непреработената кръв в суров вид е твърде силна и не е трябва да се внимава ако се полива с такава. Докато от водата с преработена пиявична тор можете да поливате без притеснение, че ще навредите на растенията.
   Можете да поливате с пиявичната вода директно или да я разредите с чиста вода. Торта на пиявиците ще подхрани почвата ви по-добре от всеки друг органичен или неорганичен тор. С нашата водна тор можете да подхранвате още: зеленчуци, плодни дръвчета, да обогатите бедни почви, но за тази цел ще ви е нужно голямо количество пиявици, разпределени в съдове с вода. Пиявичната вода не мирише, когато се ползва на 3тия до 4тия ден, но ако бъде оставена за една седмица и повече време става прекалено силна и развива лека миризма. Така, че препоръчваме да се ползва за поливане на 3тия или 4тия ден. 

Течен Тор от Вода на Пиявици за Поливане на Растения от ПИЯВИЦИ.БГ

Био Тор от Вода на Пиявици. Отглеждайте пиявици и ползвайте водата им за торене на домашни цветя и растения. Поръчайте Хирудо Пиявици от https://www.piqvica.bg Хирудо Пиявиците са от род "Плоски" червеи, които се хранят с кръв. Те преработват приетата кръ