Биомедицински терапии

Биомедицински терапии

БИОМЕДИЦИНСКИ  ТЕРАПИИ

  Стълбовете на лечението според принципите на биомедицина включват следните 3 фази:
1. Детоксикация

- Метална детоксикация, отстраняване на мъртви зъби / титаниеви импланти / NICO

- Детоксикация на всички системи (2,3-димеркаптопропан-1 сулфонат, хлорела, хелати и др.)

2. Имуномодулация (неврална терапия, акупунктура, озонова терапия, хирудотерапия)

3. Намаляване на патогенните микроби и нормализиране на чревния микробиом

 

Ние се фокусираме върху укрепването на имунната система и активирането на способностите на тялото за самолечение и заздравяването на костите с естествени или интравенозни вещества, за да се избегнат странични ефекти и негативни придружаващи симптоми.

  

Биомедицина

 

Биомедицината е вид медицина, която съчетава най-важните традиционни лечебни методи и интензивно интегрира нови открития в тази област. Тя се основава на конвенционалните медицински знания, физиологията и в последно време, още повече, на съвременните открития на физиката. Особено фотонната физика, както и електронните заряди на клетки и течности характеризират съвременната биомедицина.

Човешкото същество се разглежда в неговата цялост, а не само чрез болния орган. Не се лекуват симптоми, а нарушени функции и причини.

Холистичната биомедицина е особено подходяща за лечение на хронични и неясни заболявания. Но тя е и основна терапия и като такава, може да се използва за всички заболявания.

Биомедицината влияе на вътрешната среда, детоксикира клетките и междуклетъчното вещество и разтопява шлаките.

 

Подходът на биомедицината се основава на някои основни понятия:

 

1. Регулиране на блокажи

2. Значението на токсичното претоварване

3. Многопричинността на всички болести

4. Влиянието на организма

5. Зони на интерференция на тялото

6. Реактивността  на клетките

7. Диетата

8. Значението на червата и чревната флора

1. Регулаторни блокажии и токсични натрупвания

 

Оказва се, че днес най-важните регулаторни блокажи са от токсичен характер. Фокусът тук е главно върху тежки метали (живак, алуминий, никел, олово, кадмий), но и органични токсини, напр. консерванти в храната.

От съществено значение са и микробните токсини, напр. от оцветяване на зъбите или от хронична дисбиоза или гъбични щамове.

Токсините блокират нормалните регулаторни и адаптационни процеси на организма, като заблуждават метаболитните процеси, съревновавайки се с бактерии и други естествени процеси на детоксикация.

 

Двата най-често срещани регулаторни блокажа са:

- Зъбни и дентални натрупвания на тежки метали

- Дефектен бактериален дисбаланс на чревната ни флора и чревни разстройства поради хранителни алергии

 

2. Полета и зони на смущения

Полетата на интерференция лекуват или изострят хроничните заболявания. Интерференционното поле е подсъзнателен фокус на възпалението, който не се усеща на мястото на фокуса, но може да действа с мезенхимата или чрез меридианни сигнали. След това това далечно смущение води до неправилни реакции и неправилна работа на отдалечения орган.

 

Най-често срещаните интерференционни полета са:

- мъртви (третирани в корени) зъби

- стари белези

- хронично възпаление в сливиците или околоносовите синуси

- хроничен бактериален дисбаланс на чревната флора с различно дразнене на чревните крипти

- стари коремни проблеми или белези след раждане при жените

 
 

Значението на зъбите за биомедицината

 

Най-често срещаните интерференционни полета, които причиняват далечни заболявания на други органи в тялото, са зъбите. Като лекари ние със сигурност знаем, че ако тези разрушителни фактори не бъдат елиминирани, е невъзможно да се постигне пълен успех.

ПРЕГЛЕД НА РАЗЛИЧНИТЕ МЕТОДИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА БИОМЕДИЦИНАТА

 
        

I. Детокс медицина

 

1. Ортомолекулярна регулация / микронутриентна терапия

 

Ортомолекулярната терапия се основава на диета, богата на микроелементи за профилактика на заболявания и като заместителна терапия за изхвърляне на токсични вещества. Още през 60-те години на миналия век Линус Полинг открива, че много хронични заболявания възникват, когато балансът на хранителните вещества в организма е ограничен от недостатъци или дисбаланси в неговата функция.

В случая на недостиг на микронутриенти, токсичните вещества остават по-дълго в организма и могат да причинят повече вреди в него, тъй като микронутриенти като напр. аскорбиновата киселина (витамин С) действа като антиоксидант.

В терапията се използват следните микронутриенти:

Цистеин, метионин и глутатион като хелиращи агенти,

Цитрат и витамин С като комплексиращи агенти,

      - селен за насърчаване на синтеза на глутатион,

      - цинк, манган и мед за насърчаване на активността на супероксид дисмутази,

      - вторични метаболити материали за насърчаване на детоксикацията и изхвърлянето,

      - калций и магнезий за намаляване на абсорбцията на замърсители,

      - Витамин В комплекс и фолиева киселина за  метаболитни процеси на метионин и цистеин

 

 

Инфузионна терапия с висока доза Витамин С

Витамин С участва в много основни етапи на метаболизма и е най-ефективният физиологичен антиоксидант в кръвта. Оксидативният стрес индуцира дефицит на витамин С, като обостря възпалението и нарушава функциите на имунната система, нервната система, костите, кожата и съединителната тъкан в частност.

Витамин С във високи дози е противовъзпалително средство, намалява нивото на хистамин и може да намали кортикоидите.

Парентералният витамин С възстановява ендотелната дисфункция и подобрява циркулацията и силата на сърцето. Витамин С стимулира синтеза на проколаген и е 

съществен фактор в производството на колаген за образуването на

стабилни и устойчиви колагенови влакна. Интравенозният витамин С ускорява зазсравяването на рани и увеличава скоростта на възстановяване.

Витамин С е необходим за производството на устойчиви колагенови влакна:

- оптимално заздравяване на рани

- капацитет на свиване

- издръжливост на опън

Витамин С насърчава васкуларизацията и предпазва съдовете и нервите от оксидативен стрес:

- по-малко отоци

- профилактика на болката

Витамин С е от съществено значение за имунологичното заздравяване на рани:

- предотвратява прекомерните реакции на възпаление (противовъзпалително средство)

- подобрява имунната система

2. Акупунктура и далекооизточна медицина

За разлика от нашата западна медицина, далекоизточната медицина разглежда хората от холистична гледна точка и не е разделена на множество дисциплини. Тя се стреми не само да лекува болести, но и да предотврати появата на сериозни и хронични състояния. Акупунктурата, основен елемент в китайските лечебни методи, е одобрена от СЗО и водещи акупунктурни асоциации като метод за лечение на много патологични състояния. Тя включва вмъкване на тънки акупунктурни игли в определени точки на тялото; след това те се оставят там между 20 до 30 минути, за да допринесат за лечебния процес, докато пациентът се отпуска на дивана.

За много пациенти акупунктурата е приятно , релаксиращо и удивително бързодействащо усещане, дори по време на първото им лечение.

Тънките игли за еднократна употреба се поставят почти безболезнено в определени точки на тялото по време на акупунктура. Много акупунктурни точки са разположени по протежението на канали с невидима енергия , известни като меридиани. Китайската медицина вярва, че дразненето на иглата стимулира и регулира потока на енергия. Блокадите се освобождават и нарушенията се отстраняват. В повечето случаи отнема само няколко сесии акупунктура за лечение на остри заболявания; но значително повече може да е необходимо за хронични състояния, в зависимост от патологията и физическото състояние на пациента.

Допълващите лечения понякога могат да засилят благоприятните ефекти на акупунктурата. Сред особено полезните процедури е моксибусцията, специална топлинно лечение, при което изсушен див пелин се изгаря над определени части на тялото, за да ги загрее и стимулира потока на енергия.

Вендузотерапията и масажът с чаши от стъкло също могат да засилят ефекта на акупунктурата, тъй като те стимулират избраните области на тялото по благоприятен начин, намаляват мускулното напрежение и влияят положително на вътрешните органи.

При акупунктура на тригерни точки иглите се използват за стимулиране на определени мускулни участъци, отговорни за чувството на болка, а след това за предизвикване на локална мускулна релаксация.

Акупунктурата на ухото включва вкарването на особено фини игли в специални точки на ухото, за да се стимулират свързаните органи. Процедурата може да повлияе и на емоционалното благосъстояние. Акупунктурата на ухото се използва като монотерапия или като допълнение към акупунктурата на тялото.

Черепната акупунктура според Ямамото е доказан метод, при който иглите се прилагат изключително върху точки в главата, например на челото и слепоочията. Тази форма на акупунктура се използва за лечение на много остри и хронични патологични състояния, често също парализи и неврологични разстройства.

Меридианната система

Системата на акупунктурните меридиани произтича от традиционната китайска медицина (ТКМ), медицинско наследство, което съществува повече от 3000 години. Меридианите са функционални кръгове, организирани в специфична структура, които действат заедно като механизъм за контрол. ТКМ посочва десет меридиана, базирани на органи; те могат да бъдат групирани в пет функционални кръга според принципите на полярността в ин и ян. Черен дроб / пикочен мехур, черен дроб / жлъчен мехур, стомах / далак / панкреас, бели дробове / дебело черво и сърце / тънки черва. Има още четири меридиана, които са отговорни за контрола на организма:начален съд и управляващият съд като меридиани на средна линия, троен нагревател и циркулационния полов меридиан.

Използвайки анатомичния път на меридианите на органите , петте групи зъби (резци, кучешки, премолари, кътници и мъдреци) могат да бъдат причислени към петте функционални кръга и техните характерни взаимодействия. Всеки от функционалните кръгове включва един от големите вътрешни органи (сърце, черен дроб, далак / панкреас, бели дробове и бъбреци) като така наречените ин-органи, както и един от големите кухи органи (тънки черва, жлъчен мехур, стомах , дебело черво и пикочен мехур) като органи на ян. В допълнение,  един сенсуален орган, един синус и определена част от гръбначния стълб принадлежат към всеки функционален кръг. Можем да използваме принципите на TКM, за да извлечем тяхната свързаност със зъбите:

- Функционален кръг на бъбреците / пикочния мехур: резци в горната и долната челюст

- Функционален кръг на черния дроб / жлъчния мехур: Кучешки зъби в горната и долната челюст

- функционален кръг на стомаха / далака / панкреаса: 1-ви и 2-ри кътник в горната челюст и премоларите в долната челюст

- Функционален кръг на белия дроб / дебелото черво: Премолари в горната челюст и 1-ви и 2-ри кътници в долната челюст

- Функционална група на сърцето / тънкото черво: зъбната област на мъдреца в горната и долната челюст

TКM вярва, че дразненето, свръхстимулацията или дисфункцията първоначално са балансирани във функционалната група и следователно те са саморегулиращи се, стабилизиращи и регенеративни системи в организма. Местните полета на смущения в зъбите могат да предизвикат съответните симптоми по протежението на акупунктурните меридиани, по същия начин, по  който нарушенията в самите меридиани могат да причинят енергийно отслабване на свързаните с тях групи зъби и следователно повишена чувствителност към заболявания в тези зъбни зони. Цялостната регулаторна система, а заедно с нея и имунната система като цяло, ще стават все по-обременени с нарастването на броя на небалансираните функционални групи.

Райнхолд Фол, който публикува труд относно примата на зъбните нарушенията, счита, че зъбите могат да действат като мощни полета на смущение  и следователно допринасят за отклонението на саморегулирането и появата на хронични заболявания. Ето защо всеки, който има хронично заболяване, трябва да посети зъболекар за орален преглед според холистичните /кибернетични  принципи.

3. Вендузотерапията 

Първоначално произхождаща от инстинктивното лечение на рана чрез смучене , вендузотерапията е станала неразделна част от медицината във всички древни цивилизации. Хипократ препоръчва вендузотерапията при редица остри и хронични състояния, включително главоболие, ангина или пневмония, често в комбинация с други дренажни процедури, напр. кръвопускане.

Съществуват тесни връзки между повърхността на кожата, мускулите и вътрешните органи, дължащи се на кутивисцерални и висцерокутанни рефлексни пътища. Дисфункции, например, под формата на възпаление или хипофункция на вътрешните органи, може да се появят в определени кожни рефлексни зони, където те могат да причинят промени в регулирането на температурата и други фактори.

Зоните за вендузотерапия са пресечни точки между хоризонтално и вертикално свързаната комуникационна система на организма. Повечето от тях са разположени на гърба и са лесни за намиране. Тези рефлексни зони внимателно се палпират преди началото на лечението, за да се установи наличието на напрежение. Този термин описва еластично на допир  с големината на слива втвърдяване при чувствителен на натиск. Там, където има напрежение, е разумно да се приеме, че има кибернетичен дисбаланс във функционалния кръг на свързаната рефлексна зона. Вендузите се поставят над тези точки. Циркулаторната и лимфната стимулация, придружена от хиперемични ефекти, се разглеждат като основни резултати от вендузотерапията, заедно с увеличаване на рефлекторния метаболизъм и подобряване на притока на кислород към вътрешните органи.

Освен това процедурата предизвиква и неспецифично активиране на имунната система, както и стимулиране на резорбиращите процеси в кожата.

4. Лечение на сливици

Инжекцията на сливиците е една от най-ефективните и често използвани инжекционни полеви инжекции при неврална терапия. Пръстенът на Валдайер е първата и най-важната гранична зона между външния свят (дишане, хранене, външни частици, други организми) и нашите „вътрешни органи“ (респираторен и стомашно-чревен тракт).

Инфилтрацията на прокаин или PRP във сливиците или белегът от тонзилектомия има следните ефекти:

- подобряване на кръвоснабдяването на целия лимфоидния пръстен.

- подобряване на лимфните защитни сили на този имунокомпетентен регион.

- подобряване на трофиката на нервите зад лигавицата на гърлото, по-специално на N. vagus, N. glossopharingeus, N.hypoglossus и N. accesorius

- лечение на белези след тонзилектомия

5. Терапия с хиперацидификация - Лечение чрез постене по метода на Бухингер

Лечението чрез постене е доказан метод за предотвратяване на различни здравни рискове.

Лечението чрез постене няма нищо общо с гладуването. При лечението чрез постене на Бухингер всеки ден се пие мед, вода, зеленчуков бульон, плодови и зеленчукови сокове. Това означава, че калоричният прием е около 450-500 килокалории. Следователно е много по-малко, отколкото изгаряте. Тялото ви бързо се адаптира към метаболизма при постенето, като извлича енергията си от мастните натрупвания.

Лекуването чрез постене действа като „нулиране“ и силно стимулира силите за самолечение на организма.

Хората, които постят, пречистват и регенерират телата си. Лечението чрез постене „прочиства“ не само червата, но също така и съединителната тъкан, органите, кръвоносните съдове и ставите. Тялото се насочва към собствените си ресурси, когато приемът на храна до голяма степен спира: мазнини, въглехидрати и протеини. Тялото метаболизира собствените си резерви, като постепенно разгражда и елиминира „токсините“. В това отношение тялото изключително умело прави разлика между излишният баласт и жизненоважните структури, които трябва да бъдат защитени, а не бъдат атакувани.

Постенето има безброй положителни ефекти върху нашите тела и ние не само ги усещаме, а те също могат да бъдат измерени и проверени.

Лечението чрез постене е начин за запазване на здравето, тонуса и жизнеността (анти-ейджинг) в напреднала възраст, като същевременно допринася значително към индивидуалното качество на живот. Доказано е, че лечението чрез постене, последвано от „нормална“ или леко намалена диета, спира процесите на стареене на клетките, което забавя процеса на стареене като цяло. Така че лечението чрез постене може да се разглежда като „активна стратегия против стареене“.

6.Клетъчна терапия чрез използване на полипреноли

Полипренолите притежават предимно антиоксидантни свойства, което означава, че те улавят излишните свободни радикали и защитават клетките от оксидативен стрес.

Полипренолите са продукти, които помагат на клетките да се развиват положително и подобряват клетъчното дишане. Използват се иновативни технологии за извличане на тези вещества от широколистни дървета в Сибир чрез изолиране на чист 95% концентрат. Чрез поддържането на организма на клетъчно ниво, полипренолите са в състояние да възстановят клетъчните структури. Полипренолите участват в процеса на делене на живите клетки и стимулират растежа и защитата на младите клетки.

Олеопрен Хепа / Кардио / Невро:

Тази подготовка стимулира регенерацията на клетъчните мембрани, забавя процесите на апоптоза и клетъчно увреждане, като същевременно блокира оксидативния стрес.

7. Колон-хидротерапия (КХТ)
Ефектите от колон-хидротерапията далеч надминават тези на стандартната клизма. Това лечение се фокусира основно върху механичното елиминиране на фекалните отлагания; известно е също и с това, че има благоприятно въздействие върху чревната флора, като премахва дисбиотични фракции от чревната флора, прилепнали към лумена. Това спомага за премахнването на алергените и токсините.
Колон-хидротерапията включва промиване на цялото дебело черво и обикновено и на дисталния отдел на тънките черва.
Редуващите се температури се използват като вид вътрешна терапия на Кнайп, стимулираща мускулатурата на дебелото черво и кръвоснабдяването на чревната лигавица.
Основният ефект на КХТ вероятно се основава на общо облекчаване на тежестта над извънклетъчното пространство. Небалансираното хранене, стресът и липсата на физически упражнения често водят до храносмилателни проблеми. Запекът е едно от последствията. Изпражненията остава в червата за по-дълго време, като това насърчава разнасянето на разложените и ферментирали продукти. Следователно тялото изпитва автоинтоксикация. КХТ може да прекъсне този цикъл и по този начин да допринесе за елиминиране на дори наслагването упорити в червата, детоксикирайки организма в рамките на този процес.
Една сесия за лечение трае 90 минути.
8. Лечение на фасцията на съединителната тъкан и лимфата 
Елиминиране на токсините и инфекциите, както и освобождаването на
емоционална травма в екстрацелуларен матрикс:
- Освобождаване на струпванията в съединителната тъкан
- Лечение на белези и фасция 
- Активиране на лимфния дренаж
- Лечение на липоедем и лимфен оток
- Подпомагане на физическите проблемни зони
- Подобрено клетъчно снабдяване и отделяне
- Мобилизиране на токсини и инфекции в комбинация с детоксикация, дренаж и модулация на имунната система
- Откриване и освобождаване на емоционална травма в съединителната тъкан
- Съзнателно усещане за тялото
9. Лечение с витамин D
Разумно е да се определи нивото на витамин D на пациента, ако има съмнение за дефицит. Резултатите се използват за преценка дали е необходимо лечение с витамин D. Ниво на витамин D от 50 ng / ml е препоръчително за пациенти с остеопороза, тъй като ще помогне за предотвратяване на костната резорпция. Постоянно ниво над 50 ng / ml трябва да бъде търсено като превенция против рак.
 
10. Биорезонанс / Система E-Lybra
 
Системата E-Lybra е мощно биорезонансно устройство , което може да разреши проблемите с основните енергийни дисбаланси. Освен това чрез нея е възможно да се правят оценки за енергийните нива на тялото, да се прецени как да се подобри устойчивостта на тялото в околната среда спрямо електромагнитното излъчване.
Много енергийни блокажи в тялото могат да бъдат идентифицирани като специфични бактерии, вируси и потиснати емоции. Те нарушават естественото състояние на равновесие и хармония вътре в индивида. Биорезонансната система E-Lybra е в състояние да осигури подходящо средство срещу тези смущения.
Всяка материална структура изпраща информация около себе си, подобно на магнитно поле. Чрез анализ ние получаваме информация за състоянието на тази структура.
Разполагаме с биорезонансно устройство от ново поколение. Това ни позволява да записваме и анализираме полето на телото , да добием представа за неговото здраве и да извършим прегледи и балансиране на тялото от големи разстояния чрез електронен чип (електронно колие). Технологията се базира на разработките на Никола Тесла и е изключително ефективна. Можем да извършим кинезиологични тестове за наличие на бактерии, вируси, паразити, хранителна и не-хранителна поносимост, алергени и др. Биорезонансът може да се използва за тестване на несъвместимост с вещества, подобно на използваните за производството на импланти. Това може да гарантира по-добра съвместимост по време на поставянето на импланта. Това е единственият биорезонанс с всички протоколи на д-р инж. Хълда Кларк. Можем да правим хомеопатични лекарства с всякакви разреждания.
E-Lybra 9 може да подобри устойчивостта на стрес и да стабилизира психиката на пациента.
 
 
11. Хирудомедицина / лечение с пиявици
 
Тази форма на лечение е една от най-старите и традиционни методи за лечение в медицината. Тайната на успеха на лечението с пиявици се крие в секрецията на слюнка на животните. Съдържа много вещества с благоприятно въздействие.
Пиявиците могат да източат и детоксикират човешкото тяло.
Всяко лечение с пиявици  представлява малка загуба на кръв, на която тялото ни отговаря с провокирано ново образуване на кръв. Това новообразуване на кръв е много добра тренировка за костния мозък.
Пиявиците могат да се използват при много заболявания, най-важните от които са:
1. Очни болести
2. Шум в ушите
3. Инсулт 
4. Периодонтит
5. Инфаркт, хипертония
6. Болки в гърба, лумбаго, ишиас, тенис лакът, гонартроза
7. Детоксикация на черния дроб
8. Хемороиди
9. Циреи, карбункули, абсцес
 
 
12. Светлинна терапия / стимулация с фотонни вълни
 
В наши дни светлината и цветът обикновено са известни като лекарства за депресия и разстройства. Силата на електромагнитния спектър е преоткрита. Главно частта, която възприемаме като видима светлина, е необходима за мозъчната ни функция.
Забележителните резултати заслужават да бъдат споменати при следните заболявания:
- Имунна дисфункция
- Очни заболявания
- Алергии
- Травми
- Кожни заболявания, изгаряния
-  Хронична болка
- Синдром на хронична умора
- Дефицит на вниманието и хиперактивност , дислексия
- Депресия, свързана с различни причини
- токсични отлагания (тежки метали, отрови)
 
13. Терапия с озон / кислород
Медицинският озон има силен фунгициден ефект, убиващ бактериите и дезактивиращ вирусите. Поради качествата на медицинския озон, има различни приложения, които могат да бъдат повлияни положително от терапията с озон / кислород.
1. Имунодефицит
2. Нарушения при заздравяване на рани и възпалителни процеси
3. нарушения на кръвообращението
4. Оксидативен стрес
5. Ревматизъм
6. Очни заболявания
7. Кожни заболявания
8. Мигрена
9. Метаболитни заболявания
10. Вирусни заболявания
11. Съпътстваща онкология
12. Хронично възпалително заболяване на червата
13. Стоматологични приложения
I. Анестезия и медицина на болката
Анестезия и денонощни следоперативни грижи 
Общи анестетици - интубационна анестезия (ITN) и седация
Анестезията премахва състоянието на съзнание и болката. След това пациентът изпада в безсъзнание. По време на анестезия той получава кислородни и газообразни анестетици чрез кислородна маска върху устата (маска анестезия), или през дихателна тръба (тръба), която е разположена пред ларинкса (ларингеална маска) или в трахеята (интубационна анестезия), след като пациентът е заспал.
По време на медицински интервенции (като прегледи, лечение, операции) в сътрудничество с лекуващите лекари / зъболекари, анестезиологът изпълнява двойна задача:
- Наблюдението и поддържането на важни функции на тялото (в режим на готовност), особено на сърцето, кръвообращението и дишането. Това гарантира безопасността на пациента и позволява на лекуващия лекар / зъболекар да се концентрира изцяло върху процедурата.
- Венозната инжекция на краткодействащи релаксиращи транквиланти (успокоителни), които водят до полусън (седация) и ограничават спомена за  процедурата.
Успокоителни и болкоуспокояващи могат да се дават самостоятелно или в комбинация (аналгоседация).
2. Терапия с кетамин
Нов метод за лечение на депресия: кетаминът като антидепресант
Кетаминът може да се използва за лечение на депресия и болка при много пациенти.
Последните проучвания разкриват, че този 50-годишен анестезиращ агент може да се използва и като антидепресант. Това е бързодействащо лекарство с далеч по-малко странични ефекти в сравнение с други фармацевтични продукти, използвани при лечението на депресия.
Кетаминът може да осигури решение, когато други лечения на депресия не помогнат.
Кетамин при терапия на болката: облекчаване на хроничната болка
Лекарството кетамин е аналгетик и мускулен релаксант.
Тези свойства означават, че кетаминът може да се използва и като придружаваща терапия към терапията на болката. Терапията с кетамин може да осигури нов, бърз и постоянен метод за облекчаване на хроничната болка при определени заболявания.
Терапия с кетамин, курс на лечение:
1. Начало на лечението: насрочване на 6 срещи
2. Времева рамка: в рамките на около 2 седмици
3. Първа консултация: Обсъждане на задълбочена медицинска история
на индивидуалната концепция за лечение с присъстващия лекар. Първа инфузия.
4. 5 допълнителни консултации: инфузии. Пациентът и лекарят обсъждат напредъка на лечението по време на следващите срещи и съответно приспособяват терапията.
3. ТЕНС (Транскутанна електрическа стимулация на нервите)
Транскутанното електрическо стимулиране на нервите е електромедицинска електрическа стимулационна терапия с монофазни или двуфазни стимулиращи импулси с ниска честота 2-4 Hz или с висока честота 80-100 Hz, която се използва главно за лечение на болка и мускулна стимулация.
ТЕНС е индикиран в случай на хронични синдроми на болката , които не са каузално засегнати, напр. хронично главоболие, псевдорадикуларни синдроми, радикуларни синдроми, артралгии, невралгии, следампутационни болки и синдроми на следоперативна болка .
4. Неврална терапия според Хунеке
Невралната терапия действа, като стимулира автоматичната нервна система или „вегетативната нервна система“. За разлика от доброволната нервна система, която има централна организация, контролирана от мозъка и костния мозък, вегетативната нервна система се състои от мрежа от безброй фини нервни влакна, свързващи всички органи и части на тялото. Тази мрежа предава информация за стимули и нарушения до всички части на тялото за милисекунда, като в същото време записва стимули и нарушения в отделните части на тялото. Организмът е в състояние да инициира регулаторни реакции, които намаляват интензивността и компенсират голям брой изключително разнообразни смущения като наранявания, инфекции, преумора, психически стрес, токсини и други проблеми.
Прокаин или лидокаин като локален анестетик се инжектират в повечето случаи. Прокаинът е лекарство, което е разработено като локален анестетик при леки процедури. Прокаинът има регулаторен ефект върху вегетативната нервна система. Когато се прилага, нарушените функции се регенерират, кръвоснабдяването на органите се подобрява и потокът от информация към нервите се активира.
Включвайки инжектирането на малки количества към фокуса на смущения, лечението с прокаин успокоява полето на смущение, което позволява на тялото да компенсира нови проблеми, т.е. да започне самолечение.
 
III. Естетична медицина с PRP и Ендопилинг
Плазма, богата на тромбоцити (PRP) - регенеративно лечение с ендогенна PRP
Плазмената терапия е иновативен метод, основан на активиране на
възстановителните способности на организма.
 
PRP действа чрез обогатяване на тромбоцитите, които след това освобождават
растежните фактори TGF .1, PDGF, VEGF, EGF и IGF-1 от техните гранули по време на
тромбоцитна агрегация.
PRP се произвежда в центрофуга, като се използва автологичната кръв на пациента.
Тук цялата кръв се разгражда на нейните еритроцитни, компоненти на на тромбоцити
плазма.
PRP лечението се прилага в следните медицински дисциплини:
1. Орална хирургия:
- подпомагане и ускоряване на заздравяването на костите
2. Ортопедични и медицина и лекарства за контролиране на болката:
- подпомагане на заздравяване на кости / сухожилия след шев на ротационния маншет
- тенис лакът
- Тендинопатия на ахилесовото сухожилие
3. Мезотерапия с PRP
- особено подходящ като допълнителна терапия с медицинско / козметично лечение с
хиалуронова киселина.
Козметични медицински процедури
Ефективно подмладяване на кожата и биостимулация благодарение на PRP от автологична кръв.
Подмладяване на кожата и биостимулация с помощта на автоложен екстракт от кръв, известен като PRP, е последното нововъведение в областта на естетичната медицина.
При това лечение се използва специална част от кръвна , съдържаща  тромбоцити и протеин с висока концентрация на кръв, които стимулират клетъчната регенерация, синтеза на колаген и обновяването на кожата.
PRP лечението е 100% естествено и високоефективно: за разлика от ботулиновия токсин (Ботокс) или хиалуронова киселина, използването на  PRP насърчава обновяването на клетките, като стимулира растежа на
Назад към блога

Оставяне на коментар