Въпроси за Хирудотерапия и Лечение с Пиявици

Въпроси за Хирудотерапия и Лечение с Пиявици

   Здравейте, от отдавна Ви следя в youtube канала. Но сега ми се събраха много въпроси относно лечебните пиявици и ще бъда много благодарна ако ми отговорите. Началото на годината ми подариха 10 броя пиявици (мисля водят се средни) от Русия. Февруари месец си направихме с мъжа ми по една процедура по 5 пиявици. Гледнам си ги като домашни любимци. Онзи ден попаднах на последното Ви видео (демонстрацията в мола във Варна). И реших, че е време отново да ги нахраня. Сложих си 9 медицински пиявици на краката: 5 около глезените и 4 по бедрата. Въпросите са ми следните: 1. Нормално ли е около раната на бедрото ужасно много да посинее и да е твърдо? 2. Постоянно водата на пиявиците е кървава (повръщат). Бихте ли ми казали притеснително ли е това? 3. От последното видео разбрах, че не могат да се поставят по време на бременност, може ли да ми обясните защо? 4. Първия път когато си ги поставих седях с тях около час и нещо. Онзи ден едната седя повече от час и половина и й капнах няколко капки лимонов сок за да се пусне. Има ли някаква причина да седят толкова време? И последно 5. след като пиявиците усвоят кръвта няколко месеци, могат ли да се ползват от друг човек? Не знам практиката при Вас каква е, но тези които познавам и се занимават с този вид лечение убиват пиявиците след процедурата, което го намирам за много нередно... :) Поздрави!

  1.    Отговор: Привет, благодарим ви, че следите канала в YouTube за Хирудотерапия и Лечение с медицински пиявици на Пиявици Бг. До колкото разбирам вие и съпруга ви сте ползвали по 5 броя медицински пиявици. След това вие сте си поставила 9 от същите лечебни пиявици. Желателно е пиявиците да се ползват разделно. Тоест пиявиците, които е ползвал мъжа ви, при последващи терапии да ги ползва само той. Лечебните пиявиците ползвани от вас, да ги ползвате само вие. Не е желателно да се кръстосват от един на друг човек, било то и партньори. Така, че за в бъдеще пиявиците, които сте ползвали върху себе си, ги ползвайте само върху вас. На другите ви въпроси:

    В някои редки случаи след ухапване на медицинска пиявица раната може да се зачерви и да посинее. Това се случва, когато пиявица е поставена върху деликатните и нежни части на тялото, където кожата е по тънка. Също така, някои хора са алергични от ухапване на насекомо и при тях най-често може да се наблюдава посиняване и подуване след Хирудотерапия. Това не бива да ви притеснява, тъй като това посиняването и подуването преминават след няколко дни. Добре е да се спазва плодово-зеленчукова диета, за предпочитане в суров вид 3-4 дена след лечение с пиявици.
  2. Отглеждането на "напити" с кръв пиявици е по-трудно отколкото ако ги гледате "гладни". Причините наядените ви медицински пиявици да повръщат кръв могат да са много, но главнат е стрес. Когато са много пиявици на гъсто (в малко пространство): буркан или аквариум, се получава "пренаселване". В който случаи е нужно да разредите пиявиците. Нормално в 2-литров буркан, с вода - 1.2л - 1.3л могат да живеят до 10 напити пиявки. Дръжте вашите медицински пиявици винаги под око и при най-малкото почервеняване на водата я сменете с нова. Друга причина за кръв във водата на пиявиците е, ако някоя е огладняла по-рано и е нападнала друга пиявица. Най-лесно е напитите пиявици да се пуснат да живеят във воден басеин (езеро, река) и да си вземете нови, гладни пиявици, когато желаете да си поставяте. 
  3. Медицински пиявици могат да се поставят и по време на бременност, но с повишено внимание. Много бременни жени се обръщат към Хирудотерапия за облекчаване на отоците, подуването на краката и разширените вени. Когато е бременна жената може да си поставя ограничен брой пиявици: по 2-3 пиявки на крак. Процедурата може да се извърши 2-3 пъти по време на цялата бременност. 
  4. Нормално един сеанс с лечебни пиявици продължава до 1 час. Това е биологичното време за да се напие пиявица с кръв. Има зони в които се напиват по-бързо или по-бавно. Добре е периодически пиявиците да се побутват и размърдват. Това ускорява тяхното кръвосмукане и ги активизира да се хранят. Друг момент е, че когато се напълнят много с кръв, пиявиците "заспиват" на кожата и е добре да бъдат размърдани. 
  5. Желателно е, когато ползвате пиявици за себе си, да не ги ползва друг. Тоест една пиявица да се ползва само от един и същи човек. За да огладнее Хирудо пиявица са нужни 3-5 месеца, през което време трябва да се грижите за тях и да им сменяте водата често. Според нас също убиването на медицинска пиявица след ползването и е нехуманно и жестоко действие, което не практикуваме. 

   Благодарим за споделената информация относно лечението с пиявици (Хирудотерапия) и се надяваме да сме ви помогнали с отговорите си. Ако имате други въпроси не се колебайте, а ни пишете на пощата: medicinska_piqvica@abv.bg

Назад към блога

Оставяне на коментар