Защо Моята Пиявица Не Хапе?

Защо Моята Пиявица Не Хапе?

Защо лечебните пиявици отказват да хапят?  
   

  1. Първата причина е, че тези пиявици, които имате може изобщо да не са от медицинския вид. Факт е, че всички пиявици, както и хората, са различни. Има известни над  650 вида пиявици. И само няколко от тях, се използват за лечебни цели – вида “медицинска пиявица”. Възможно ли е виждайки пиявица, да се определи дали тя е медицинска? Един човек, който не е посветен в света на пиявиците, трудно би ги определил. Първо се уверете, че тези пиявици, които имате са медицински. Най-сигурният и най-лесен начин да се провери пиявица, дали е медицинска е, ако я купувате от първа ръка, директно от био фермата производител. Медицинската пиявица е пъстра и шарена, има “тигрова украса” на гърба. Хирудотерапевти от различни центрове твърдят, че най-доброто място, за купуване лечебни пиявици е специфичен регион в Москва, в Международния център “Лечебна Пиявица”. Можете да купите и медицински пиявици от аптеката.
  2. Втората причина е че, лечебна пиявица купена в аптеката, може да е стояла в хладилник или на прекалено студено и за това да не иска да хапе. В случай на внезапни промени на температурата, някои медицински пиявици понякога “отказват” да кръвопият.
  3. Трета причина: Когато наливате вода в буркан с медицински пиявици, а водата е прекалено гореща. Врялата вода може да е също причина, медицинска пиявица да откаже да се хване за кожата. Най – добре е водата на вашите пиявици да е със стайна температура.
  4. Четвърта причина: Тази медицинска пиявица, която сте избрали да поставите на тялото си, може просто да не ви хареса. Лечебните пиявици са чувствителни към биологичните ритми, магнитни бури, ниско атмосферно налягане и слънчеви затъмнения. Специалистите са установили, че лечебните пиявици не обичат да кръвопият през нощта. Дори и да се положи и хване вашата пиявица за тялото ви, тя ще го направи с неохота. Нещо повече, тези медицински пиявици усещат и психологичното ви състояние и ако сте нервен, ядосан, ужасен, уплашен, може да не пожелаят на кръвосмучат. В това състояние, по-добре не поставяйте лечебни пиявици. Успокой се, уравновесете емоциите си, помирете се със другите и себе си, и след това вашата пиявица ще е готова да ви лекува.
  5. Петата причина: Всяка Медицинска пиявица има така наречен “любовен период”. Периода на размножаване na лечебните пиявици имат през май – юни, в което време, всяка полово съзряла лечебнапиявица не мисли толкова за хранене, колкото за чифтосване с други пиявици.
  6. Шеста причина: Всички Медицински Пиявици не харесват миризми!Ако използвате дезодоранти, парфюми, лосиони, козметика вие по-добре не ги ползвайте един, два дни преди да решите да си слагате медицински пиявици на тялото. Аромат на сапун, лосион за тяло, парфюм, душ гел или кави да е аромати отблъскват всички медицински пиявици . За да се избегне това, не използвайте никакви ароматизиращи продукти, който могат да оставят миризма по тялото ви, защото вашата медицинска пиявица няма да пожелае да ви ухапе. 
  7. Седма причина:  Ако кожата ви е прекалено студена. В такъв случай разтрийте участъка от кожата, където желаете да се впие вашата пиявица. Разтрийте, докато почервенее и кръвта се придвижи до повърхността на кожата. Тогава вашата лечебна пиявица ще бъде привлечена да се впие.
Назад към блога

Оставяне на коментар