Защо пиявиците не искат да хапят и пият кръв?

Защо пиявиците не искат да хапят и пият кръв?



Защо медицинските пиявици отказват да хапят?

Първата причина е, че тези пиявици, които имате може изобщо да не са от медицинския вид. Факт е, че всички пиявици, както и хората, са различни. Има известни над  650 вида пиявици. И само няколко от тях, се използват за лечебни цели – вида “медицинска пиявица”. Възможно ли е виждайки пиявица, да се определи дали тя е медицинска? Един човек, който не е посветен в света на пиявиците, трудно би ги определил. Първо се уверете, че тези пиявици, които имате са медицински. Най-сигурният и най-лесен начин да се провери пиявица, дали е медицинска е, ако я купувате от първа ръка, директно от био фермата производител. Медицинската пиявица е пъстра и шарена, има “тигрова украса” на гърба. Хирудотерапевти от различни центрове твърдят, че най-доброто място, за купуване лечебни пиявици е специфичен регион в Москва, в Международния център “Лечебна Пиявица”. Можете да купите и медицински пиявици от аптеката.

Втората причина е че, лечебна пиявица купена в аптеката, може да е стояла в хладилник или на прекалено студено и за това да не иска да хапе. В случай на внезапни промени на температурата, някои медицински пиявици понякога “отказват” да кръвопият.
Трета причина: Когато наливате вода в буркан с медицински пиявици, а водата е прекалено гореща. Врялата вода може да е също причина, медицинска пиявица да откаже да се хване за кожата. Най – добре е водата на вашите пиявици да е със стайна температура.

Четвърта причина: Тази медицинска пиявица, която сте избрали да поставите на тялото си, може просто да не ви хареса. Лечебните пиявици са чувствителни към биологичните ритми, магнитни бури, ниско атмосферно налягане и слънчеви затъмнения. Специалистите са установили, че лечебните пиявици не обичат да кръвопият през нощта. Дори и да се положи и хване вашата пиявица за тялото ви, тя ще го направи с неохота. Нещо повече, тези медицински пиявици усещат и психологичното ви състояние и ако сте нервен, ядосан, ужасен, уплашен, може да не пожелаят на кръвосмучат. В това състояние, по-добре не поставяйте лечебни пиявици. Успокой се, уравновесете емоциите си, помирете се със другите и себе си, и след това вашата пиявица ще е готова да ви лекува.

Петата причина: Всяка Медицинска пиявица има така наречен “любовен период”. Периода на размножаване  лечебните пиявици имат през май – юни, в което време, всяка полово съзряла лечебнапиявица не мисли толкова за хранене, колкото за чифтосване с други пиявици.

Шеста причина: Всички Медицински Пиявици не харесват миризми!Ако използвате дезодоранти, парфюми, лосиони, козметика вие по-добре не ги ползвайте един, два дни преди да решите да си слагате медицински пиявици на тялото. Аромат на сапун, лосион за тяло, парфюм, душ гел или кави да е аромати отблъскват всички медицински пиявици . За да се избегне това, не използвайте никакви ароматизиращи продукти, който могат да оставят миризма по тялото ви, защото вашата медицинска пиявица няма да пожелае да ви ухапе. Пиявиците се

Седма причина:  Ако кожата ви е прекалено студена. В такъв случай разтрийте участъка от кожата, където желаете да се впие вашата пиявица. Разтрийте, докато почервенее и кръвта се придвижи до повърхността на кожата. Тогава вашата лечебна пиявица ще бъде привлечена да се впие.

Назад към блога

Оставяне на коментар