Как Протича Терапия с Медицински Пиявици

Как Протича Терапия с Медицински Пиявици

Какво да очакваме по време на Хирудотерапия с медицински пиявици в къщи?
   Всеки може да се лекува с медицински пиявици сам в дома си. За Хирудо - терапията е нужно да си приготвите всичко необходимо: гладни медицински пиявици, превързочен материал-стара хавлия, дамски превръзки, салфетки, хартиено тиксо, буркан за напити пиявици. Ако имате асистент-близък човек, който да помага още по-добре. Вземете медицинска пиявица и я поставете там, където желаете да кръвосмуче. Можете да намокрите областта с топла вода, преди да пуснете медицинска пиявица. Лечебната пиявица ще започне да опипва мястото където е поставена. Тя или ще хареса това място и ще се впие в кожата или ще тръгне да обикаля по тялото, в който случай я върнете в съда, вземете друга пиявица и поставете нея. Когато се захваща пиявица за кожата, ще усетите леко боцкане, докато пиявицата намери кръвоносен съд и започне да се храни. Ползвайте от 5-15 лечебни пиявици на терапия, при по - спешни случаи или при хора с наднормено тегло може и повече. Добре ще е ако ги поставите в една област за да можете да овладеете кръвотечението по-лесно. Първото място на което се поставят медицински пиявици е пъпа и черния дроб. Пъпа е мястото, където най-дълго време може да кръвопие медицинска пиявица. Колкото повече пиявици поставите, толкова по-голям ефект ще окаже терапията на здравето ви. Медицинските пиявици кръвопият от 1-3 часа след което се пускат сами. Напитите медицински пиявици се отделят в буркан с вода отделно от гладните пиявици. От местата където са пили, ще започне да изтича по малко кръв смесена с лимфа от 6-12 часа. Попивайте кръвотечението с хавлия или ползвайте дамските превръзки като ги залепите с хартиеното тиксо за тялото. Следете превръзката и я сменяйте с нова, когато се напълни с кръв.
   След като раничката зарастне, ще образува тъмно червена коричка, която след третия ден можете да обелите и махнете. Спазвайте хранителен режим след терапия с лечебни пиявици. Храната ви предимно да бъде растителна – сезонни плодове, зеленчуци, варива, ядки, мед.
   Не пийте кафе три дена след терапията с пиявици. Не яжте месо, пържени храни и тежки гозби поне три дена след хирудотерапия. Алкохол и цигари изключете за една седмици след поставяне на медицински пиявици. Това са предписания, които спавайки си осигурявате чиста нова кръв, която тялото ви ще образува в дните след като сте ползвали медицински пиявици за лечение и хирудотерапия. Можете да повторите поставянето на пиявици след 4,5 дена.
Назад към блога

Оставяне на коментар