Как се транспортират пиявици на далечни разтояния?

Как се транспортират пиявици на далечни разтояния?

   Здравейте, аз съм Жельомир а вие сте в канала за народна медицина и лечение с пиявици. В това видео ще ви покажа как се транспортират (превозват) пиявици през различни държави и граници. Много е важно за целта да имаме лед. Има няколко начина да пътуват пиявиците. Може със самолет, като тогава леда не се използва, тъй като леда може да се засече от скенера или да се разтече, което ще привлече нежелано внимание.

   Друг начин да се превозват пиявици е с кола или автобус. Аз имам такъв опит към Испания, няколко дневно пътуване, което премина много добре с 0 умрели пиявици За целта на всяко спиране на автобуса слагах нов лед на пиявиците, което ги запазва в хибернация (зимен сън). 10 килограма пиявици пренесох по този начин. Сега ще ви обясня как може да се направи това. Първо е нужна обикновенна, платняна торба, която се намокря с вода. Това са нашите пиявици в кофи. Можете да купите пиявици от сайта Пиявици.Бг . Ползвам тези ръкавици, защото са много удобни. Взимаме част пиявици и ги слагаме в платняната торба. Една пиявица иска да се хване за ръката ми. Ето пълним торбата с нужния брой пиявици за транспорт. Много е важно да е мокра торбата. Завързваме я за да не избягат, но е важно и да имат място да живеят спокойно. Когато ги разнасяме няколко дена е важно, пиявиците да не са наблъскани в едно голяма топка и да се спарят и задушат, а да имат място да се движат. Тази е готова, напълнена с пиявици и влажна. С такава чанта мога да пренеса пиявици през летището и порта. Идеята е да не изглеждате подозрителни и да нямате предмети, които могат да се засекат от скенера. Най-лошото, което може да се случи, ако открият пиявиците е да ги конфискуват. Увиваме пакет лечебни пиявици във влажна хавлия, колкото да са скрити и да не превличат внимание.
   Избрали сме си чанта, която не бие на очи. Когато излезем от самолета, купуваме лед от първото кафене, увиваме леда в торба и го слагаме при нашите пиявици. Така следим, когато водата се разтопи, подменяме с нов лед. Друг начин за разнос на пиявици е в такава торба. Важно е нашите Хирудо Пиявици да са на студено, за да живеят повече време. Увиваме леда който сме взели, за да не залепнат пиявиците за ледените кубчета. Целта е пиявиците да са на хладно, за да не се изхождат, което предизвиква неприятна миризма. Тук са нашите пиявици, просто ги оставяме върху леда. Не е сложно транспортирането на пиявици, стига да знаете как да го направите. Последният начин за транспортиране е в куфар. Така можете да пренесете много килограми пиявици.
   Ето ги нашите три торби с лечебните кръвопийци. Ако искаме да ги транспортираме през летище леда не е добра идея, но ако ги носим с автомобил, го правим с куфара и лед. Отдоло нареждаме леда, над него пиявиците и отгоре пак лед. Така създаваме перфектните условия пиявиците да оживеят няколко дневно пътуване, стига да им се сменя леда. Когато пристигнете махате пиявиците от торбите, слагате ги в студена вода и те се събуждат и възстановяват.

 

Назад към блога

Оставяне на коментар