Медицински Пиявици - Указания за Ползване

Медицински Пиявици - Указания за Ползване

   Указания за ползване на медицински пиявици в домашни условия. Поръчаните от вас Хирудо пиявици ще пристигнат в специален хидро гел, който ги запазва по време на транспорта. Щом получите медицинските пиявици ги прехвърлете с помощта на щипки в буркан с широко гърло и го напълнете до половината с вода. Ползвайте речна, дъждовна или чешмяна вода. С парче плат покрийте гърлото на буркана и го прехванете здраво с ластик. Платът да уплътнява гърлото на буркана много добре, за да не избягат вашите Хирудо лечебни пиявици. Отглеждайте ги на стайна температура и далеч от директна слънчева светлина. Пиявиците живеят най-добре в интервал от 5-25 до градуса, но могат да издържат и по-ниска и по-висока температура. Сменяйте водата веднъж седмично или когато се намърси.

    Лековитите пиявици не обичат дезодоранти, парфюми, сапуни, мазила и никакви ароматни вещества. Преди да поставите пиявиците на кожата, се уверете, че не сте ползвали ароматизиращи субстанции върху кожата. Никакви дезодоранти, парфюми, ароматизатори, грим! Добре е да не сте взимали душ 24 часа преди да пристъпите към лечението с пиявици.

     За Хирудотерапия в домашни условия си пригответе: Буркан с гладните Хирудо пиявици, буркан с вода за пиявиците, когато се напият с кръв, стари кърпи, дамски превръзки, хартиено тиксо с което ще прилепите превръзките за раничките, от където са смукали кръвопиещите пиявки. Лечебните пиявици са по-активни през деня, така че провеждайте терапията по светлото. Когато се напие с кръв, медицинските Хирудо пиявици се отлепят сами от кожата и падат. Сложете ги в буркан с вода, отделно от гладните. От мястото, където е кръвопила пиявката ще “сълзи” кръв примесена с лимфа в продължение на няколко часа. Хирудо пиявиците инжектират Хирудин в кръвта, който я разрежда и  забавя нейното съсирване. Оставете кръвта, примесена с лимфа свободно да тече, докато се съсири напълно и спре. Можете да попивате с приготвените хавлии или да залепите дамските превръзки за местата от които пиявиците са смукали. 

    Спазвайте диета няколко дена след проведеното домашно лечение с пиявици. Приемайте главно растителна храна, ограничете животинските продукти. Не се препоръчва да се яде месо и да се пие алкохол три дена след Хирудо - лечението. Въздържайте се от приема на кафе, цигари и силно стимулиращи храни и напитки. Спазвайки тези препоръки, новата кръв която ще образува организма ще бъде с по – добри показатели и по – чиста, което ще благоприятства доброто ви здраве. Цени за покупка на лечебни пиявки от Piqvica.bg 

Назад към блога

Оставяне на коментар