Отглеждане и Ползване на Пиявици за Хирудотерапия в Къщи

Отглеждане и Ползване на Пиявици за Хирудотерапия в Къщи

    Пиявиците, които ще получите от Пиявица.бг се доставят от специални био - ферми, специализирали в отглеждането на медицински пиявици в стерилна среда. Могат да живеят с години във вашия дом, като им осигурите благоприятни условия и среда. Вижте видео на тема - Как да се погрижим за пиявиците, след като ги получим от куриера? 

     Съхранявайте вашите лечебни пиявици в чист стъклен или пластмасов съд, съобразен с броя пиявки, които ще отглеждате в него. Тоест, ако имате 10 броя пиявици ще добре е да ползвате съд с обем не по малък от 1 литър. За гледането на 50 броя пиявици ползвайте съд с обем не по малък от 2 литра. Добре е ако съда за пиявиците е с широко гърло. Това улеснява работата ви с пъргавите гадинки.

     Най - добре е да ползвате речна или дъждовна вода, но и чешмяна върши чудесна работа. Напълнете 2/3 от съда с вода и оставете 1/3 празно пространство отгоре. За да живеят щастливо, пиявиците се нуждаят от постоянен приток на кислород. Покрийте гърлото на съда със здрав плат или кърпа и я прихванете със ластици, така, че да могат да дишат пиявичките. Уверете се, че е уплътнено и прихванато здраво навсякъде. Дръжте вашия съд с пиявици на хладно и далеч от пряка слънчева светлина, но не и на тъмно.

   Можете да поставите камъчета на дъното, в които пиявиците ще се утъркват се и ще си свалят старите кожи. Сменяйте водата на Хирудо Медисиналис пиявиците веднъж седмично, или когато прецените, че е мръсна. Ще разберете, че водата е мръсна и готова за смяна ако: е станала мътна и тъмна, има зловонна миризма, дъното е покрито със слуз и сменени кожи. Сменете водата на животинките още, ако намерите мъртва пиявица в съда, или ако откриете, че някоя пиявица е повърнала кръв. 

     За домашното лечение с пиявици си пригответе: буркан с гладни медицински пиявици, втори буркан с вода, в който ще събирате пиявиците, когато се напият с кръв. За домашната Хирудотерапия ще са ви нужни още: Хирудо Щипки, Ножици или Пинсети, с които да хващате пиявиците, превръзки, хавлии, сълфетки, хартиено тиксо. Можете да извършите процедурата по поставяне на "Живите Лечители" съвсем сам или с помощта на близък, приятел или роднина, който да ви асистира. Вижте видео, в което е показано как протича терапията с пиявици в къщи: 

     Един ден преди процедурата не ползвайте: парфюми, дезодоранти, кремове, мазила и други силно миришещи препарати за да могат да се хванат пиявиците безпроблемно за кожата ви. Настанете се удобно и поставете пиявицата в областта, където желаете да се захване. Тя ще започне активно да изследва зоната и да търси подходящо място да пробие кожата. Ако желаете пиявицата да се впие на точно определено място, можете да си помогнете, като кръвопуснете една капка кръв. Надуши ли кръвта, пиявицата веднага ще се хване за мястото. 

     В зависимост от заболяването ви или проблема, който искате да третирате, поставете необходимото количество пиявици. Обикновено за един сеанс се ползват от 5 до 15 броя, а при тежки заболявания в напреднал стадии до 33 пиявици! Съобразете колко пиявици да поставите с това, колко килограма тежите. Колкото повече тежите, толкова повече пиявици можете да ползвате на процедура.

   Времетраенето на терапията е индивидуално при всеки. Когато се напият с кръв, пиявиците се пускат сами от кожата. Ако желаете да свалите пиявица от кожата си, можете да ползвате: оцет, лимонов сок, спирт или сол. Но е препоръчително да изчакате пиявиците сами да се пуснат, когато са готови. Напитите пиявки съхранявайте отделно от гладните, за да не се получи канибализъм. От мястото където е кръвопила пиявицата, ще продължи да тече леко кръв, смесена с лимфа. Кръвотечението ще продължи с часове, като при някой хора продължава до 12 часа, което не бива да ви притеснява. Това е начин кръвта да се пречисти и възобнови с чисто нова. 
   Използвайте хавлията и сълфетките да подсушавате течащата кръв, докато се пускат всички пиявици. Тогава можете да положите дамски превръзки на раничките и да ги прихванете с хартиеното тиксо за кожата. Превръзките се сменят, когато се напълнят с нови. Ако не желаете да ползвате превръзки, можете да оставите кръвта свободно да тече върху голяма хавлия. Ако асистент прави превръзките и ви подсушава кръвта, той трябва да ползва ръкавици, които да подменя с нови, когато е нужно. Хирудотерапевтичните сеанси могат да се правят през една седмица.

Назад към блога

Оставяне на коментар