Пиявици.бг Продава пиявици. Поръчах и ето как ги получих!

Пиявици.бг Продава пиявици. Поръчах и ето как ги получих!

Здравейте в канала ЖельоМир ТВ. Ще ви покажа как се разфасоват медицински пиявици. Получих ги от пиявичната ферма Лиич.ком , които пращат пиявици по цял свят и цяла Европа. Ако желаете да поръчате пиявици, го направете от сайта Пиявици.бг. Ето така пристигат животинките.  Това тежи около половин килограм и съдържа около 100 пиявички.
   403 гр излезе пакета. Ще си направя моя пиявичен хабитат и ще наблюдавам как се размножават пиявиците, как ще снасят яйцата си и ще се излюпват малките пиявички. Вижте как напират да излизат. Стояли са 2 дена, докато стигнат до мен и сега ще им е много приятно във водна среда. 
   Поставям ги в 10 литрова кофа, която на капака има дупки, които не бива да са много големи за да не избягат гадинките. До сега са биле като заспали (хибернирали), но се разшенват от водата и започват да се нагласят в кофата. Първите дни ще им сменям често водата, по веднъж на де. Така ще се избистри водата, а пиявките ще се изхождат активно. Нужно е време, докато се аклиматизират и свикнат с новите условия на живот. Водата, която ползвам е чешмяна, а може да ползвате речна, дъждовна или изворна. Те нямат толкова хлор, колкото водата от чешмата има. Бъдете сигурни, че кофата е добре затворена, за да не търсите пиявиците из цялата си стая. 
   Много хора се притесняват като чуят и видят пиявица, гнус ги е от тях, а те са такива душички... Е вярно е ,че са кръвопийци и вампири, но такова им е естеството. Много хора ги ползват заради това, че се хранят с кръв, а много хора ги ползват като екзотични животни, домашни любимци. Много университети ползват пиявици, училища. Много учители показват пиявиците, те са част от богатството на планетата ни. 
   Има всякакъв размер пиявици тук. От малка, голяма, средна, козметична, до Дракула пиявица, бебе пиявка. Те се разхождат навсякъде. Когато работите с пиявки ще ви е по-лесно ако работите с щипки (форсепс). Те също са налични за поръчка от сайта Пиявица.бг. 
   В една кофа могат да живеят до 100 пиявици, без да си пречат. Ако са много на гъсто могат да се самоизядат, да стане канибализъм. Също така, ходят често до тоалетна и водата бързо им се замърсява. Колкото по-нарядко са, толкова повече пространство имат да се ширят. Я да видим дали няма да станат много. Във водата има плуващи кожи, тъй като два дена са се изхождали в пакета, в който са пътували. Ще сложа и малко пиявки в последната кофа. 
   Важно е, когато работите с пиявиците да имате предпазни ръкавици, тъй като шанса да ви ухапят, когато ги пипате е голям. Когато доставят пиявици в Испания, за шоуто "Страх" , едно от момчетата, което се занимаваше с екзотични животни, отровни змии и др засне видео в което си сложи ръката до лакътя във водата с пиявици. Когато извади ръката си тя бе пълна със хванали се за кожата пиявици. И му теча кръв около половин ден, а може и повече. Така, че пиявиците са и опасни. Може би 1000 пиявици са нужни, за да изсмучат цялата кръв на възрастен човек. Граф Дракула идва точно от там. Според една от легендите е измъчвал пленниците си със пиявици. И от там идва прословутия мит, че е бил Вампир, изпивал им е кръвта и тн. Абонирайте се за канала, за моя Пейтриън, Инстаграм и ако искате да рекламираме и ваш продукт, моля изпратете ми офертата си и ще заснема видео на тази тема. Ако имате други въпроси, било за пиявиците, било за нещо друго не се колебайте да пишете.
Назад към блога

Оставяне на коментар