Хирудотерапия - Как да се подготвим за посещение на Хирудотерапевт?

Хирудотерапия - Как да се подготвим за посещение на Хирудотерапевт?

Как да се подготвим за Хирудотерапия

Образовайте се.

   Добре е да добиете основна представа относно медицински пиявици, Хирудотерапия и кръвопускане. За целта е най – добре да гледате образователни ВИДЕА, онагледяващи процеса на Хирудотерапия и лечение с пиявици. С това знание и основно разбиране, вие ще бъдете в състояние да направите адекватен избор, съответстващ с възможностите, които предоставя този вид терапия.

Свържете се с Пътуващ  Хирудотерапевт
   Свържете се с практикуващ хирудотерапевт, който ще извърши терапията във вашия дом.

Уговорите си Среща
   Уговорете ден и час, в които ще бъдете посетен от хирудотерапевт в дома си.

Как Точно да се Подготвим
   След като уговорите часа и датата на вашата терапия, се подгответе за посещението на хирудотерапевта в дома ви.

Пригответе Банята
   Когато дойде хирудотерапевта в дома ви е нужно да има достъп до чиста баня, където да смени водата на лечебните пиявици. От дългото пътуване медицинските пиявици се стресират и изпускат секрет във водата, който я оцветява. Поради тази причина, старата вода трябва да се замени с нова. Също вашия хирудотерапевт – лечител ще има нужда да си измие ръцете и да се подготви хигиенно, преди да пристъпи към терапия. Уверете се, че имате всички необходими тоалетни принадлежности в банята си.

 

Избор на Място за Терапия

   Когато медицинските пиявици и терапевта са готови, ще бъдете помолени да покажете мястото, което сте избрали за извършване на процедурата. Хирудотерапевтът ще прецени дали избора на стая, който сте направили е най – подходящ съобразно удобното протичане на терапията.

Кухненска Хартия

   За Хирудотерапия подгответе кухненска хартия, с която нашия терапевт ще подсушава секрета, който се стича по кожата, докато пиявиците смучат. Хартията ще е нужна и за подсушаване на кръвта, която сълзи когато се пусне напитата пиявица от кожата. Уверете се, че сте подготвили достатъчно количество хартия за нормалното протичане на терапията.

Кошче за Смет 

   Ще е необходим кош, покрит с торба, където да се изхвърлят използваните сълфетки.

Топла Стая

   За  Хирудотерапия подгответе топла стаята, за да е приятно за пациента да се отпусне и за терапевта да работи.

Тихо Помещение за Терапия

   За пълноценното протичане на терапията с лечебни пиявици е нужно да цари тиха и спокойна атмосфера в стаята. Медицинските пиявици вършат кръвопиещата си дейност най – добре, когато всичко е спокойно около тях. Хирудотерапевта и медицинските пиявици трябва да са насочили пълното внимание към пациента и работата си и всяко отклоняване на тяхното внимание не е желателно. Уверете се, че няма работещи телевизор, радио или уредба в стаята за терапия. Уверете се също, че няма шумни и любопитни роднини наоколо, които могат да възпрепятстват терапията. Хирудотерапевта е нужно да бъде оставен спокойно да положи пиявиците и да направлява работата им. Медицинските пиявици се нуждят от пълна и абсолютна тишина, за да кръвосмучат. Ако има някой друг присъстващ в стаята, не забравяйте да го предупредите да запази мълчание по време на сеанса с лечебни пиявици.

Отворен Прозорец

   Преди идването на лечителя в дома ви, проветрете добре стаята. След като сте проветрили добре, оставете открехнат прозорец, за да влиза свеж въздух в помещението. Осигуряването на пресен въздух е важно за ефективното протичане на терапията. Медицинските пиявици вършат работата си най – ефективно, при достъп на свеж кислород.

Слънчева Светлина

   Домашното лечение с пиявици протича най – добре в светла слънчева стая. Вдигнете щорите, съберете завесите за да влиза максимално много слънчева светлина. Вашият хирудотерапевт не може да работи в тъмна стая или при изкуствено осветление. Светлина е нужна и на нашите лечебни пиявици тъй като те са най – активни през деня по светло.

Никакви Миризми

   Всички ароматизатори и миризми от всякакъв вид трябва да бъдат абсолютно премахнати от работната среда на пиявиците. Пиявици не хапят, когато им мирише на: сапун, парфюм, дезодорант,ароматизатор ,ароматни свещи, шампоан или лосион. Най-добре е да се отстранят всички източници на миризма от помещението. Добре е, ако пациента не е вземал душ поне 24 часа преди хирудо – терапия. Нашите лечебни пиявици нямат проблем да се захванат и да кръвопият от човек, който е потен, но те не биха се впили в тяло, което им мирише на парфюм!

Дамски Превръзки

   Пригответе пакет добре попиващи дамски превръзки, такива които жената ползва по време на месечния си цикъл. След като се напият с кръв медицинските пиявици се пускат и от местата където са кръвопили, няколко часа ще “сълзи” и изтича по – малко кръв смесена с лимфа. Можете да приготвите и памперси за още по – добра попиваемост. При вагинална Хирудотерапия – поставяне медицински пиявици във влагалището пригответе голям памперс, който жената да обуе след като пиявичките излезнат от вагината.

Хартиено Тиксо

   Хартиеното тиксо,  служи за да се прихване (залепи) превръзката за кожата. Добре е да се подсигурите с такова, защото след като нашия хирудотерапевт си тръгне от дома ви, вие ще се наложи да смените превръзката сами.

Голяма Кърпа

   Подгответе една или повече големи стари кърпи на които ще лежите по време и след терапията с лечебни пиявици. Тази кърпа ще свърши чудесна за вас работа, тъй като ще предпази от случайни капки кръв, които могат да попаднат на пода. Можете дори да изберете да се увиете  с такава кърпа, за да помогнете на попиването на кръвта, която ще сълзи след терапията. Някои пациенти предпочитат да използват кърпи за превързочен материали, особено ако смятат да стоят в къщи след извършената хирудотерапия.

Платете Услугате

   Пригответе парите за услугата и се разплатете с терапевта преди, по време или след процедурата. Вие ще трябва да приготвите парите предварително, и да сте готови да заплатите услугате след приключване работата на лечителя – хирудотерапевт.

Асистент

   Добре би било по време на хирудотерапия да има тих помощник – близък или роднина, който да асистира ако е нужно.  Помощникът трябва да бъде възможно най – тих, за да не смущава работата на пиявиците.

Следваща Процедура

   Ако хирудотерапевта прецени,  че във вашия случай е нужно да се проведът още сеанси с лечебни пиявици, вземете това в предвид и уговорете следваща терапия с него още докато е при вас на място. Нашия хирудотерапевт ще ви каже, през какъв интервал от време може да се повтори терапията съобразно състоянието ви и броя пиявици, които са ползвани при процедурата.

Почивка

   Сега, след като нашите хирудо – медицински пиявици са кръвопили и са инжектирали в кръвта ви хирудин и други благотворни за здравето вещества, си почивайте и се насладете на спокойствието, което човек изпитва след терапията с пиявки. След като вашите пиявици са кръвосмукали най – мръсната кръв от организма ви, ще се чувствате преродени и изпълнени с нови сили и добро настроение.

Назад към блога

Оставяне на коментар