Хирудо Гел за Пиявици - За Какво Служи?

Хирудо Гел за Пиявици - За Какво Служи?

     Здравейте, в това видео ще ви покажем как се прави и използва гел за пиявици (пиявичен гел). Имаме чиста вода, пиявични буркани. Това е самия гел, той прилича на сол. Можете да си го закупите от Пиявици.бг , тук ще ви трябва още един буркан, цедак. А тук е готовия гел, точно така изглежда. Ще са ви нужни също нещо за бъркане.

     Взимаме аквариума с чиста вода. Поставяме го близо до нас. Взимаме от гела и поръсваме в чистата вода. По този начин поръсвам два, три пъти за да се хидрира гела в студената вода. Като след 1 час или два часа, гела ще има тази консистенция и форма. И когато е готов ще изглежда така. За да се довърши хидрирането, ще е добре да се разбърка и да се изчака час или два.

     Сега когато гела е готов, хидриран и набъбнал, гела може да се ползва за да се транспортират медицински пиявици или за да ги дадем на някой, като много пъти пиявиците ще стоят в гел когато се транспортират, когато се пътува с тях и т.н. За целта ще прецедя гела, защото консистенцията е водниста. За да може спокойно и удобно пиявиците да живеят и пътуват в гела. Ще ви покажа как го прецеждам гела. Слагаме цедак върху буркана и наливаме гела. Виждаме как водата се прецежда от готовия гел и отива на дъното на буркана. Ще изчакаме около 1 час за да се изцеди водата и да остане само хидрирания гел.

     Когато този процес е готов, аз мога да използвам този гел за да транспортирам моите пиявици. Пиявичният гел може да се ползва многократно, като след употреба се измива и се съхранява в хладилник или на тъмно. Но преди използването му трябва да го прецедите и измиете с чиста вода. Сега, когато съм наляла студена вода в гела, тя минава около всички кристали и ги измива. И гела става чист и хидриран, готов за използване. След като е готов гела го прехвърлям в буркана си, за да пренасям моите пиявици или за да ги съхранявам. За 5 до 10 пиявици ми трябва това количество, което е 2-3 лъжици гел.

     Ако имате въпроси ги задайте под видеото или посетете сайта Пиявици.бг и разгледайте всички останали видеа на тема отглеждане на пиявици, Хирудотерапия и т.н. Ако се интересувате да си поръчате пиявици можете да го направите отново в уеб сайта. Надявам се това видео да е било образователно за вас и сте научили нещо ново за вашите Хирудо пиявици. Много хора си отглеждат пиявици за домашни любимци, а някой ги ползват и за медицински цели. Гледайте и останалите ни видеа за повече информация. Желаем ви успех в отглеждането на лечебните пиявици.

Назад към блога

Оставяне на коментар