Хирудотерапия - Древно Лечение с Медицински Пиявици

Хирудотерапия - Древно Лечение с Медицински Пиявици

   Здравейте приятели в това видео ще ви покажа как получих моите пиявици от Пиявици.бг. Тези от вас които ме познават знаят, че аз се интересувам много от алтернативна медицина и методи за лечение. Вярвам, че човек може да излекува тялото си с природни методи и средства.
   
   Днес ще си говорим за Хирудотерапията. Това е лечение с пиявици, което се прилага от древни времена и успешно помага при много здравословни проблеми и заболявания. Наричат медицинските пиявици "Живо Лекарство" или "Живите Лечители" и ги ползват много лекари в миналото и днес. Хирудотерапията е древно лечение, за която сила се споменава в Библията и Корана.

   Това лечение дава резултати при сърдечно съдови нарушения, високо кръвно налягане, хипертония, остеопороза, глаукома, главоболие, разширени вени, тромби, тромбофлебит, хронични заболявания, като хронични бъбречни инфекции. Пиявиците помагат за укрепване стените на кръвоносните съдове, понижаване на кръвната захар и стимулира образуването на нови кръвни клетки. Терапията с пиявици има добри резултати при деца страдащи от церебрална парализа.

   Веществата, които се съдържат в слюнката на пиявицата могат да доведат до нарастването на нервните клетки, поради което Хирудотерапията намира приложение още при инсулт, болест на Паркинсон, Алцхаймер, слухови и зрителни увреждания и други. С лечебни пиявици се лекуват артрити, артрози и други заболявания. Успешно хирудотерапията се прилага при безсъние, силна възбудимост, заболявания с нарушен приток на кръв, акне и редица други кожни заболявания. В последно време се смята, че с пиявици може да се премахне и целулит.

   Лечението с пиявици е познато 3000 години назад във времето, дори в свещените книги Библия и Коран се спомената за Живи Лечители. За Хирудо Терапия говорят Хипократ и Авицена, а през 1665 г. се появява трактат за пиявиците. 

   Практикува се поставяне на пиявици във вътрешността на матката. Тогава Хирудотерапията се ползва в гинекологията. Получих подарък от сайта Пиявици.бг и днес ще се запознаем с новите ми екзотични домашни любимци, които се надявам да ми помогнат в лечението. И аз имам някои здравословни проблеми като хроничен синузит и хроничен нефрит. Вярвам, че пиявиците ще бъдат от полза и при авто-имунни заболявания като Хашимото. В основата на автоимунните заболявания стоят именно хроничните възпаления. 

   Медицинските пиявици които получих като подарък са от вида Хирудо Вербана Hirudo Verbana и Хирудо Медисиналис Hirudo Medicinalis. Използват се с лечебна цел. Изпитвам леко притеснение от тях и погнуса, но все пак искам да си помогна в лечението. 

   Приготвили сме си буркан с чешмяна вода. За съхраняването на пиявици не е нужна специална минерална или бутилирана вода. Това е пратката с пиявичките. Имаме мъх, който се използва при размножаване на пиявиците. Имаме специални щипки с които ще хващаме пиявиците. Те се намират в специален Хирудо гел, който се ползва само за транспорта. Очаквах да са по-големи пиявките, но тези са малки и ще се справим с тях. 

   Първата пиявица вече плува във водата и е щастлива. Ето вече всички пиявички плуват.

   Лечебната сила на пиявиците се основава на три фактора: рефлекторен, биологичен и механичен. Медицинските пиявици се впиват в акупунктурните точки по тялото и поради това, Хирудотерапията се доближава до Иглотерапията и лечебния точков масаж. Пиявиците спомагат за пречистването на организма и подобно на кръводаряването се обновява кръвта. Пиявицата инжектира в кръвта над 50 биологично активни вещества, които са изключително полезни. Едно от тях е Хирудина, който има обезболяващо, противовъзпалително и имунностимулиращо действие.

   Настанихме пиявиците в новия им буркан, ще им сложа камъчета и ще си ги гледам като рибки.

   Трябва да се полагат грижи и за пиявиците. Ще бъдат обгрижвани с много любов. В следващото видео очаквайте да видите как си поставям сама пиявици на някой части на тялото. Много благодаря на Пиявица.бг и им пожелавам да помагат все така!

Назад към блога

2 коментара

Как да се свържа с вас

Таня Янева

Моля 5 броя както се разбрахме! 75лв-18%
Благодаря дано да мога да се справя с тях😉!

Недрет Сюлейманова

Оставяне на коментар