Често задавани въпроси (FAQ)

?
Пращате ли пиявици в Монтана?

Да, разбира се.

?
Искам да поръчам пиявици за Кюстендил.

Добре, ще ви ги изпратим.

Пиявици.бг

?
Имат ли Пиявици.бг представителство в Ловеч?

Не, но можем да ви изпратим пиявици за Ловеч.

Пиявици.бг

?
До Добрич изпращате ли пиявици?

Да, разбира се.

Пиявици.бг

?
Мога ли да получа пиявици във Враца?

Да, разбира се.

Пиявици.бг

?
Изпращате ли пиявици до Разград?

Да, изпращаме пиявици до всяка точка на България.

 

Пиявици.бг

?
Мога ли да поръчам пиявици до Балчик?

Да, разбира се. Ще ви ги пратим до Балчик.

Пиявици.бг

?
Изпращате ли пиявици до Сливен?

Да, разбира се.

?
Желая пиявици изпратени до Благоевград

Добре, ще изпратим поръчката ви.

 

Пиявици.бг

?
Изпращате ли пиявици до Петрич?

Да, изпращаме до всеки град или село.

Пиявици.бг

?
Мога ли да поръчам пиявици за Гоце Делчев?

Да, поръчайте ги и ще ви бъдат изпратени.

?
Мога ли да поръчам пиявици до Габрово?

Да, разбира се! До Габрово изпращаме на следващия работен ден.

Пиявици.бг

?
Пращате ли пиявици до Видин?

Да, изпращаме често пиявици до Видин.

Пиявици.бг

?
Пращате ли пиявици в Силистра?

Да, изпращаме пиявици до Силистра редовно.


Пиявици.бг

?
Поръчах пиявици до Несебър. Кога да ги очаквам?

Изпращаме пиявиците до 1 работен ден след поръчката ви. Това значи, че на следващия работен ден са при вас.

Пиявици.бг

?
Желая да поръчам пиявици (пиявки) за Свети Влас.

Поръчайте ги и ще ви ги пратим до Св. Влас.

?
Изпращате ли пиявици до Смолян?

Разбира се, ще ви изпратим пиявици до Смолян.

?
Живея в чужбина. Можете ли да ми изпратите пиявици в друга държава?

Да, след направено плащане ще ви изпратим пиявиците.

Пиявици.бг

?
Каква е разликате между различните размери пиявици, които продавате?

   В сайта Пиявици.бг предлагаме няколко размера Хирудо пиявици: голям, среден, малък, козметичен, напити и бременни пиявици.

  •    Големите пиявици кръвосмучат най-много кръв. Те са гладни и с лекота пробиват груба и дебела кожа. Голямата Хирудо пиявица лесно намира подходящо място, където да се захване да смуче. Вкарват доволно хирудин в кръвта, който я разрежда и втечнява. Голямата пиявица прави голям разрез с челюстта си. Отваря дълбок и широк канал. В него вкарва полезните си вещества в кръвта. Кръвотечението продължава 10-12 часа. Този размер пиявици се използва най-често във ветеринарната медицина. 

 

  •  Средният размер лечебни пиявици е най-често използвания. Гладни са и лесно правят разрез на кожата, дори на места, където тя е дебела и груба. Когато се впият в кожата започват да отварят канал, който е средна ширина и дълбочина. Вкарват прилично количество хирудин, който разрежда кръвта и възпрепятства нейното сгъстяване и съсирване. Кръвотечението при средните медицински пиявици продължава около 5-7 часа. Раничката зараства до 2 седмици и се затваря напълно след това. Тези пиявици са готови да се хранят 3 месеца след ползването им. Напиват се с кръв сравнително бързо, за 20-30 минути. 

 

  •    Малките и козметични пиявици се ползват за нежните места на кожата и най-вече лицето. Гладни са и лесно пробиват тънката кожа и кръвопият от там. Каналът, който отварят е тесен и плитък. Впръскват малко количество хирудин в кръвта. Това е причината кръвотечението да спира бързо. Малките и козметични Хирудо пиявици правят малка раничка, която зараства много бързо без да оставя белег. Огладняват бързо и са готови да бъдат хранени много скоро след 2-3 месеца.

 

  • Напитите пиявици НЕ са гладни и са пълни с кръв. Ползват се най-често за стръв при риболов на хищна риба (сом, щука, костур) и за отглеждане като домашни любимци в къщи. Напитите пиявици са по-тежки и бавни от гладните пиявици. Напитите пиявици са чудесна жива стръв, тъй като са пълни с кръв, която привлича хищниците от далечно разтояние. Едни от най-големите трофейни сомове са хванати на пиявица. Предимството при отглеждането на напита пиявица за домашен любимец е, че няма нужда да бъде хранена в близките 6-10 месеца. 
?
Желая да заявя доставка за Кърджали.

Поръчайте пиявиците и ще бъдат изпратени до 1 работен ден.

?
Мога ли да държа моите пиявици в хладилник?

Не е добра идея да се държат и гледат пиявици в хладилник, нито фризер. Когато пиявиците стоят в хладилник, те стават много летаргични и смъртността им е по-голяма. 

?
Колко голяма може да стане потенциално пиявица, поръчана от вашия сайт?

Нашите Хирудо пиявици могат да достигнат дължина 15см. За да порастнат толкова големи е нужно да доживеят възраст от 2-3 години.

?
Антикоагуланти ли са пиявиците?

Пиявиците инжектират Хирудин в кръвта, който изтънява кръвта и намаля нейното съсирване. Всички лекарства за изтъняване на кръвта се базират на този ефект. Следователно пиявиците са антикоагуланти.

?
Мога ли да поръчам пиявици за град Велико Търново?

Да, пиявиците ще ви бъдат изпратени до офис на куриер или до адрес.

Пиявици.бг

?
Оставят ли белези пиявиците?

Големите и средните по размер пиявици оставят леки белези по кожата, особено, ако се използват на деликатни и нежни места. Нужно е около 2-3 седмици за да зарастне раничката напълно и около година, за да стане трудно различима. Малките и козметичните пиявици от своя страна оставят много малки следи. Точно за това се ползват за лицето и за нежните места на тялото. Колкото по-малка е пиявицата, толкова по-бързо ще зарастне раничката и ще изчезне белега.

?
Имате ли офис в Плевен?

Изпращаме пиявици до Плевен с куриер. Офис нямаме.

Поздрави,

Пиявици.бг

?
Доставяте пиявици ли до Шумен?

Доставяме пиявици и до Шумен! Попълнете си формата за поръчка в сайта и ще ги изпратим.

Поздрави,

Пиявици.бг

?
Желая да поръчам пиявици до Русе.

До Русе изпращаме пиявиците до адрес или до офис.

Поздрави,

Пиявици.бг

?
Трябва ли пиявиците да хапят меките части на тялото, като задната част на ръката, или зъбите им са достатъчно здрави, за да се впият в стъпалото на крака и други части, с по-дебела и груба кожа?

Козметичните и малки пиявици могат да хапят и да пробият кожата само там, където тя е достатъчно тънка и деликатна. Средните и големите по размер пиявици са в състояние да пробият и по-дебела и груба кожа. По-големите пиявици се ползват именно там, където кожата е по-груба, а малките пиявки - за нежните части на тялото.

?
Как се разпознава бременна пиявица?

Бременната пиявица се разпознава по това, че има топка в стомаха си. Бременните пиявици са значително по-големи на размер. Те снасят яйцето си (пашкул) в началото на пролетта (април-май) при наличието на подходящи условия.

?
Съпругът ми има две издути мастни топчета на гърба. Отделно по гърба и горната част на ръцете има едни много дребни белички неща, които също ми приличат на подкожни мастни образувания (не са издути). ЗАБЕЛЕЖКА: В резултат на катаракта преди години са му с

Хирудо пиявиците са много подходящи за разбиването на мастни топчета и образувания. Най-често се ползват по 2-3 пиявици, които се поставят в областта на мастно топче (или директно на него). В повечето случай ако мастното топче е новообразувано 2-3 пиявици са достатъчни да го разбият, но ако е по-старо от 3 месеца ще е нужно да поставяте пиявици , докато лечителите го разтворят напълно. Няма противопоказания за ползването им при изброените от вас проблеми.

?
Пиявиците от линка, който ми пратихте, след като веднъж се сложат върху мастните топчета кога пак може да се използват? Ако в бъдеще не може да отглеждаме пиявиците може ли да ви ги върнем? Имате ли такава практика? Изобщо редно ли е като се използват на

Пиявиците могат да се ползват само от един и същ човек. Нямаме практика, в която клиентите да ни връщат вече ползвани от тях пиявици! Ползват се на всеки 2 седмици или 1 месец, но огладняват всеки 3-6 месеца. Ако сте решили да си ги гледате и да ги ползвате, можете да го направите. Друг вариант е да ги пуснете на свобода във воден басейн.

?
След като се използва една пиявица, за да се използва повторно трябва да минат от 3 до 6 месеца, така ли? Има ли време от годината, в което е най-подходящо да се използват пиявиците или може по всяко време?

Пиявиците могат да се ползват по всяко време и сезон от годината. Да, обикновенно пиявицата огладнява 3 месеца след като бъде нахранена. Но някои индивиди се нуждаят от 4-6 месеца, за да могат отново да се ползват.

?
Поръчах 20 пиявици от сайта ви. Получих ги на следващият ден в отлично състояние. Въпросът ми е какво да правя с тях от тук насетне?

Нужно е да настаните вашите Хирудо Вербана пиявици в съд (буркан, аквариум) с прясна вода. Можете да ползвате чешмяна, изворна, речна или дъждовна. Наредете камъчета, пясък и др. украшения в аквариума си, ако искате да стане по интересен и красив. Сменяйте водата често и ги ползвайте със здраве!

?
Желая да купя пиявици във Варна. Как ще стане доставката?

Изпращаме пиявиците до Варна с куриер, до офис или до адрес.

Поздрави,

Пиявици.бг

?
Пращате ли пиявки в Слънчев Бряг?

Да, изпращаме пиявиците до адреса ви в Слънчев Бряг.

Поздрав,

Пиявици.бг

?
Пиявици за гр. Стара Загора? Как да ги получа?

След направена поръчка от сайта ни, ще ви изпратим пиявици до Стара Загора.

Поздрав,
Пиявици.бг

?
А какъв размер пиявици и от кой вид препоръчвате? Липомите са по-стари от 3 месеца. В такъв случай колко точно пъти трябва да се направи процедурата и през колко дни, седмици или месеци?

Съветваме да поставите 2-3 пиявици на бучка и да повторите след една седмица с още 2-3 пиявици. Най-ефективни при разбиването на бучки са пиявиците среден или голям размер. Пиявките които предлагаме са Хирудо Вербана. Поставят се пиявици, докато не бъдат напълно разбити мастните топчета (подкожни образувания).

?
Пращате ли пиявици до Бургас и по черноморието?

Да, изпращаме пиявици до Бургас и до всяко населено място по Черно Море.

Поздрави

Пиявици.бг

?
Можем ли да поръчаме пиявици за град Пловдив, централна България?

Разбира се, след като направите поръчката си ще ви бъдат изпратени пиявиците до Пловдив.

Поздрави,

Пиявици.бг

?
Изпращате ли пиявици до София, България?

Да, разбира се. Редовно изпращаме пиявици до София.


Поздрави,

Пиявици.бг

?
Защо умират пиявиците?

   Отглеждането на Хирудо пиявици в домашни условия е лесно и приятно занимание. Пиявицата е живо създание и като такова се ражда, храни, чифтосва (размножава) и умира. Причините поради които може да умре пиявица са много. Една от тях е естествената смърт - от старост. Няма точни данни, колко години живеят  Хирудо пиявиците в природата, но в домашни условия, при добро гледане могат да живеят с години. Най-честата причина пиявиците да умрат е от мръсна вода. Когато не сменяте достатъчно често пиявичната вода, тя се замърсява и довежда до загиването на животинките. Когато гледате напити пиявици е нужно да сменяте водата още по-често, отколкото, ако отглеждате гладни пиявки, тъй като пълните с кръв пиявици се изхождат повече и екскрементите им замърсяват водата. Друга причина е, ако водата е твърде хлорирана и бедна на микроелементи. Тогава животинките стават летаргични, унили и не след дълго си отиват. Когато вашите Хирудо Вербана са прекалено на гъсто се получава пренаселване и се прочистват, до допустимата бройка. Ако вашите пиявици са изложени на пряка слънчева светлина и нямат сянка, където да се крият, те отново може да умрат. Причините, поради които пиявиците умират са много, но най-често е заради грижата, която се полага за тях. Когато им осигурите подходящите условия ще живеят дълго и щастливо време.

?
Възможно ли е отглеждането на пиявици без мъх?

Да, пиявиците могат да се отглеждат спокойно и без да има мъх в буркана им. Пиявичният мъх е нужен на пиявиците при тяхното размножаване и снасяне на пашкула (айцето) 

?
Колко често и с какво се храни Хирудо пиявицата?

Всички Хирудо пиявици се хранят веднъж на всеки 3 до 6 месеца. Този вид пиявици са "кръвопиещи" и се хранят само с кръв. Обикновено пиявицата е готова за хранене 3 месеца след като се е напила с кръв. Пиявиците могат да живеят до 1 година без да бъдат хранени! Просто огладняват най-рано след третия месец. 

?
Мога ли да съхранявам Хирудо пиявици си в хладилник?

Не, да отглеждате пиявици в хладилника не е добра идея. Добре е, когато нашите пиявици се гледат на хладно. Но ако ги отглеждате в хладилно помещение има големи шансове пиявиците да умрат. 

?
Изпращате ли пиявици до Бургас ?

Да, изпращаме Хирудо пиявици до Бургас и цялата страна.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас