Поведение на Пиявиците през Зимата

Поведение на Пиявиците през Зимата

Поведение на медицинската пиявицата през зимата. С падането на температурата, поведението на лечебните пиявици се променя. Като застудее нашите пиявици стават летаргични и “изпадат в зимент сън”, активността им спада. Това се наблюдава най – вече, когато държите вашите медицински пиявици в студено помещение и в съд със студена вода. Когато е топло пиявиците се движат, плуват, катерят се по стените на съда, шават и са активни. Зимния сезон характерното поведение на всички медицински пиявици е, че те слизат на дъното на съда, където се скупчват много пиявици на едно място за да се топлят взаимно, а самата пиявица пресвива тялото си под формата на буквата “С”. Това е естествения инстинкт на медицинските пиявици. В естествени условия те зимуват на дъното на езерото, заровени е тинята, където водата не замръзва и заспиват, докато дойте пролетта. Ако сте решили да използвате медицински пиявици за Хирудотерапия през зимния сезон, е необходимо пиявиците, които сте избрали за терапия да бъдат активизирани, за да сте стимулират да кръвопият. За тази цел, преди да пристъпите към поставянето на лечебни пиявици по тялото си, ги отделете в буркан с “марна”, хладка вода – нито студена, нито топла и ги внесете в топла стая, да постоят известно време. Топлината активизира медицинската пиявица, което я прави готова да кръвосмуче. Така, че ако е зима, а навън температурите са отрицателни, изпълнете тези заръки, за да си гарантирате, че вашите Хирудо – Медисиналис пиявици ще са заинтересовани да кръвопият и да хапят.

Хирудотерапевт в София, Пловдив, Бургас, Варна

прочети още

Кръвопускане - Лечението на Бръснарите и Хирурзите

прочети още

Хирудотерапията - древен метод за лечение.

прочети още

Екзотични домашни любимци - Хирудо Пиявици. Отглеждат се лесно в къщи и чудесно се нагаждат към живот в домашни условия.

прочети още

Лечение с пиявици в арабската медицина. Как са ползвали лечебните свойства на пиявиците в Близкия Изток?

прочети още

При кои случаи медицинските пиявици не искат да се залепят за кожата и да кръвопият?

прочети още

Как и с какво се храни медицинската пиявица?

прочети още

Указания и инструкции за ползване и употреба на медицински пиявици в домашни условия . Как да се погрижим за лечебните пиявици, като ги получим от куриера?

прочети още

Течен Органичен Тор от Вода на Хирудо Пиявици

прочети още

Лекция на тема: Хирудотерапия и всичко за лечебните пиявици във Варна.

прочети още

Пиявица определение - Медицинската Пиявица е плосък червей, който се храни с кръв.

прочети още

Хирудотерапия и Лечение с пиявици - въпроси от отговори

прочети още

Къде се прилага Хирудотерапия и Хирудомедицина

прочети още

Видове биомедицински терапии

прочети още
/div>