Указания и Инструкции за Медицински Пиявици

Указания и Инструкции за Медицински Пиявици

   Ние от Пиявица.бг сме направили за Вас образователни ВИДЕА за това: как да се грижите за вашите пиявици и как да извършите лечението във вашия дом. Вижте видео, което показва какво да направите с медицинските пиявиците, когато ги получите от куриера:

 

    Прехвърлете вашите медицински пиявици в буркан с широко гърло и го напълнете до половината с вода . Ползвайте речна, дъждовна или чешмяна вода. Използвайте парче плат и прихванете плата с ластик за гърлото на буркана. Платът трябва да е с много ситни дупчици и трябва да уплътнява буркана добре, за да не избягат вашите медицински пиявици. Отглеждайте вашите лечебни пиявици на стайна температура и в никакъв случай не ги дръжте на директна слънчева светлина. Температурата в помещението може да е в интервал от 5 – 35 градуса, но най – добрата температура е около 20 градуса. Водата сменяйте веднъж в седмицата или когато прецените, че е мръсна.  Лечебните пиявици са по-активни и готова и кръвопият през деня, затова провеждайте терапията докато е светло.

 

     За Хирудотерапия си пригответе: кърпи, дамски превръзки за попиване на кръвта и хартиено тиксо, с което да залепите превръзката към тялото. След като се напие с кръв, всяка медицинска пиявица се отлепя сама от кожата и пада. От мястото където е кръвосмукала ще “сълзи” кръв примесена с лимфа в продължение на няколко часа. Лековитите пиявици не обичат парфюми, сапуни, силни аромати, дезодоранти, лосиони и други ароматни вещества.

 

     Когато решите да провеждате Хирудотерапия е хубаво да не сте ползвали ароматизиращи субстанции върху кожата си – никакви дезодоранти, парфюми, ароматизатори, грим! Добре е да не сте взимали душ поне 24 часа преди да пристъпите към терапията с лечебни пиявици.

 

      Пригответе си съда с гладни пиявици и друг съд с вода, в който да слагате напитите пиявки. Тези, които се напият с кръв ги сложете в съд отделно от гладните пиявици или ще стане канибализъм. Пригответе си хавлия за подсушаване и поставете медицинска пиявица на мястото, където желаете да се впие. Важно е да сте спокоен, и да боравите с пиявицата внимателно. Поставената медицинска пиявица на кожата, сама си намира място, където да се впие. Оставете лековитите пиявици да се насмучат и сами да паднат. Не е желателно да махате медицинска пиявица докато кръвопие, но ако се наложи да я свалите от кожата, я полейте с оцет, лимон, спирт или гореща вода и тя ще се пусне.

 

     Спазвайте диета няколко дни след проведеното лечение с пиявици. Приемайте главно растителна храна, ограничете животинските продукти. Не е препоръчително да се яде месо и да се пие алкохол три дена след хирудо – терапия. Добре би било ако намалите приема на кафе и цигари първата седмица след сеанса с пиявици. Спазвайки тези препоръки, новата кръв която ще образува организма ви ще бъде с по – добри показатели и по – чиста, което ще благоприятства доброто ви здраве. Цени за покупка на лечебни пиявки от Piqvica.bg

     Вижте друга СТАТИЯ за това как да се грижите за вашите пиявици и да извършите терапия в домашни условия.

Хирудотерапевт в София, Пловдив, Бургас, Варна

прочети още

Кръвопускане - Лечението на Бръснарите и Хирурзите

прочети още

Хирудотерапията - древен метод за лечение.

прочети още

Екзотични домашни любимци - Хирудо Пиявици. Отглеждат се лесно в къщи и чудесно се нагаждат към живот в домашни условия.

прочети още

Лечение с пиявици в арабската медицина. Как са ползвали лечебните свойства на пиявиците в Близкия Изток?

прочети още

При кои случаи медицинските пиявици не искат да се залепят за кожата и да кръвопият?

прочети още

Как и с какво се храни медицинската пиявица?

прочети още

Течен Органичен Тор от Вода на Хирудо Пиявици

прочети още

Какво е характерно за поведението на медицинските пиявици през зимата и студените месеци? Активна ли е пиявицата и храни ли се през студения сезон?

прочети още

Лекция на тема: Хирудотерапия и всичко за лечебните пиявици във Варна.

прочети още

Пиявица определение - Медицинската Пиявица е плосък червей, който се храни с кръв.

прочети още

Хирудотерапия и Лечение с пиявици - въпроси от отговори

прочети още

Къде се прилага Хирудотерапия и Хирудомедицина

прочети още

Видове биомедицински терапии

прочети още
/div>